Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 ABT+LPG] problemy z benzną, trzęsie i kopci

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
misiek3889
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 ABT+LPG] problemy z benzną, trzęsie i kopci

Post autor: misiek3889 » 10 sty 2012, 00:17

Witam wszystkich. Mam taki problem. Szukałem ale nie dałem rady nic znaleźć. Otóż miałem nie dawno robioną uszczelkę pod głowicą wraz ze wszystkimi uszczelniaczami i uszczelkami. Był też wymieniony czujnik temp. niebieski bo zalewało auto i ciężko odpalał. Teraz znowu problem że gdy odpalę to wszystko fajnie a po chwili kopci na czarno jak diesel śmierdzi benzyną fest i jak dodaję gazu to trzęsie. Dodam że na gazie wszystko ok. Wyczytałem że może czujnik temp. tandetny kupiłem chociaż w sklepie gdzie znajomy pracuje mówił że jest bardzo dobry, niemiecki. Już nie mam pojęcia co to może być.

Awatar użytkownika
jagna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jagna » 10 sty 2012, 10:36

Wygląda to na problem z sonda lambda tzn zła emulacja sondy, tutaj masz więcej na ten temat.

audi80.pl/b4-abt-lpg-emulator-sondy ... t41152.htm

misiek3889
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiek3889 » 10 sty 2012, 13:21

Problem mam nadzieje rozwiązany. Dzisiaj rano przed wyjazdem rozłączyłem ten niebieski czujnik temp. wszystko ok. Nie dławi się i przestał kopcić. Sam jestem zaskoczony. Muszę tylko kupić nowy czujnik, ale tym razem w serwisie. Ciekawe na jak długo będę miał spokój. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy coś się będzie działo jak będę jeździł z rozłączonym czujnikiem?

Awatar użytkownika
jagna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jagna » 10 sty 2012, 14:14

Po odlaczeniu czujnika będzie większe spalanie ponieważ ecu zinterpretuje to jako, że silnik jest zimny więc będzie pracować jak na ssaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl