Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABK] Problemy z LPG Fachowe warsztaty LPG ŚLĄSK

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Dugi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABK] Problemy z LPG Fachowe warsztaty LPG ŚLĄSK

Post autor: Dugi » 29 kwie 2008, 22:01

Witam,
Mam problemy z moją instalacją sekwencyjną. Mam silnik 2.0 ABK i LPG sekwencje na STAG-u 200 .
Problemy są następujące :
- samochod chodzi na wolnych obrotach , dodajemy energicznie gazu i wtedy silnik na chwile zadlawia sie i po chwili dopiero wchodzi na obroty..
- kolejnym problemem jest nastepujaca sytuacja : jadac z wieksza predkoscia obrotowa silnika puszczamy noge z gazy i hamujemy silnikiem po chwili wciskamy gaz zeby przyspieszyc ....a tam dziura ,auto nie chce przyspieszac czasami nawet szarpie dopiero po chwili zalapie i przyspiesza..
- na wolnych obrotach trzęsie

U mojego gazownika bylem juz zbyt wiele razy i jakos nie radzi sobie z tym problemem.

Prosiłbym o polecenie fachowego warsztatu na terenie Katowic-Chorzowa-Świętochłowic-Bytomia--Piekar Śl.-Zabrza.

Czakam na wasze typy.
Z góry dziękuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 29 kwie 2008, 22:08

viewtopic.php?t=5666

Luknij może tam znajdziesz coś w pobliżu.
O ile dobrze pamiętam to w gazownictwie znawcą jest tu Danek, pewno odrazu ci powie w czym tkwi problem :mrgreen: a przynajmniej podpowie gdzie szukać takiego zachowania auta(dla mnie masz żle dobrane wtryski).

Awatar użytkownika
Dugi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dugi » 29 kwie 2008, 22:35

Danek juz kiedys mi pisal w czym moze tkwic problem...
Jednak ten temat napisalem glownie po to zeby znalesc jakis dobry warsztat LPG gdzie moge wyregulowac instalacje , np gdzie wykonują jazde testową z laptopem i zbierają mapy z jazdy a nie tylko odwalenie autokalibracji i niby wszystko jest ok

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 29 kwie 2008, 22:59

Byłeś w Jastrzębiu Zdroju w Eko-Car u A. Cebuli? Mają hamownię podwoziową i potrafią wiele. Tylko gadaj z właścicielem (Andrzej Cebula), możesz się powołać na mnie. Gość ma bardzo napięty rozkład zajęć - ciągle kursuje między warsztatem w Niemczech i w Jastrzębiu - ale myślę, że znajdzie dla Ciebie chwilę.

PS. Tu masz dokładne namiary:

.F.P.U.H. EKO-CAR A.Cebula

ul.Przemysłowa 21
44-337 Jastrzębie-Zdrój
woj. śląskie

cng@poczta.onet.pl

telefon (032)4719137
www.eko-car.com.pl

Awatar użytkownika
Dugi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dugi » 29 paź 2008, 20:34

witam
powracam po roku do tego tematu bo cos drgnelo
mianowcie zmienilem gazownika i na wstepie okazalo sie ze mialem dysze 1,6 mm :D takie dysze sa do samochodu o pojemnosci do 1000cm i mocy do 50KM .....
druga sprawa mialem za wolną listwe wtryskowa 3ohmy co powodowalo drgania na wolnych obrotach.
panowie fachowcy z poprzedniego warsztatu zapewnieli mnie ze wg ich FILOZOFII wszystko jest ok.... kazalem im zalozyc w ramach gwarancji listw 1ohm i znikly drgania.
co do dysz nowy gazownik rozwiercil je wstepnie na 1.9mm ale wg niego powinno byc ok 2,2 - 2,4 mm tylko ze podczas kalibracji mnoznik spada do 0.8 czyli tak jakby dysze byly za duzo ale zeby ayto jezdzilo dobrze trzeba go bylo podniesc do 1,2

Mam pytanie do osob zakladajacych instalacje ewentualnie do bardziej wtajemniczonych w temat LPG jaka powinna byc srednica dysz przy moim silniku?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl