Witam problem jak w tytule wyje nisamowicie zimny cieply bez znaczenia wyje napewno w silniku silnik odpalalem tylko na pasku rozrzadu dodam ze tez zmienilem kopletny rozrzad dla pewnosci ale halas dochodzi ze srodka prosze o jakies sugestie.
u mnie było identyko,gdzieś jest mój temat odnośnie tego. spróbuj poluźnić trochę pasek bo na 90% masz za bardzo napięty,i zobacz czy nie masz gdzieś wiórów z paska na rolce czy nie piłuje
Dzieki kolego sprawdze to oby to byl naciag paska ale naciagniety jest prawidlowo😡 czyli mam go naciagnac na samej rolce tak by napinacz byl na samym dole?oki poluzuje i dam znac czy pomoglo
napinaj na zimnym silniku to ten terminy napinacz powinien być na dole. a pasek ma być napięty tak zeby dało się go obrócić w palcach 90 stopni jak mówi książka ale ja u siebie zrobiłem ciut więcej żeby przestało wyć
No mowie o tym silowniku co napina rolke mechanik mi go naciagal tzn podnosil do gory blokowal i potem naciagal rolke ja go nigdy nie podnosilem ale mowi ze tak ma byc
O tak wlasnie jak na filmiku 15:50