Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PP] Przewód ciepłego powietrza do gaźnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
mat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PP] Przewód ciepłego powietrza do gaźnika

Post autor: mat » 27 mar 2009, 20:30

Witam, ostatnio przy wymianie oleju mój wujek zauważył że nie mam przewodu łączącego ten metalowy "zbiorniczek"pod gaźnikiem powietrza z którego wydobywa się ciepłe powietrze z końcówką łączenia tej rury harmonijkowej, która doprowadza powietrze do gaźnika. Ma ktoś może numer katalogowy tej że części? Bo nie wiem jak sprzedawcy wytłumaczyć o co mi chodzi, zawsze mówią "Przynieś starą, gumę, przewód to się znajdzie".
P.s. Możliwe, że właśnie przez to na biegu jałowym są tak jak by lekkie drgania samochodu (lekkie falowanie, nierównomierne obroty)?

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 28 mar 2009, 11:32

chodzi ci o ten krótki kawałek węża harmonijki czy ten długi odchodzący od filtra powietrza który idzie do reflektora jeśli ten krótki to powinieneś w każdym motoryzacyjnym dostać a to jest numer tego długiego 035129643 to jest ten długi widoczny na zdjęciu po prawej stronie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74d ... 04adf.html ;-)

mat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mat » 28 mar 2009, 14:17

chodzi mi o ten krótki, dzisiaj zamówiłem. Jak go się zakłada? muszę zdejmować coś?

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 28 mar 2009, 14:42

Ja go wywaliłem u siebie i dopóki mi się nie nagrzeje silnik, to trzyma mniej więcej teraz te <1000 obr. na jałowym, a potem tak jak było 1200. Zakładasz normalnie, wciskasz na miejsce i dobrze by było to skleić czymś/uszczelnić, żeby powietrza nie łapało (nie wiem czy dobrze mówię, jak nie to mnie poprawić :-P )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl