Witajcie,
Z moją Audiczką walczę już z 3 miesiące i co nieco udało mi się wyeliminować. Mianowicie została wymieniona sonda lambda oraz wyregulowany został gaz i wstawiony elektroniczny silniczek krokowy gazu. Po odbiorze od mechanika było okej, jednak co jakiś czas, to jest około miesiąc zaczyna jej się takie coś, że powyżej 2tysięcy obrotów zaczyna się dławić. Objawy te miałem przez tydzień, więc postanowiłem oddać ją z powrotem do mechanika, ten przejechał się, podłączył pod kompa i jak ręką odjął. Po miesiącu znowu to samo - oddałem ją i po 2 dniach odebrałem i już znowu okej... Mechanik jednak mówi, że nic w jej nie robi, samo przechodzi. Obecnie przydławia się co jakiś czas kiedy mu szybko wcisnę gaz, jednak nie zawsze, czasami... Dzieje się to na benzynie jak i na gazie. Jak jestem bardzo gorąco to zdarza mu się na jedynce bardzo szarpać przy ruszaniu. Już naprawdę jestem zmęczony tym, nawet taki specjalista któremu oddawałem samochód nie wie co jest grane.
Od siebie dodam, że po odpięciu krokowego dzieje się to samo. Odpiąłem dziś wtyczkę od czujnika temperatury (niebieską) i akurat tego nie robił, możliwe, że przypadek, długo nie jeździłem tak. Trzecią próbę jaką zrobiłem to odpiąłem wtyczkę od przepływomierza i silnik na odłączenie oraz podłączenie nie zrobił jakiejkolwiek reakcji.
Jako, że jestem dosyć młody i nie mam za dużej wiedzy w tym temacie a mechanik, który uważany jest za dobrego specjalistę sam nie wie co jest grane, albo po prostu nie chce mu się tego sprawdzać. (ma dużą ilość aut i to typu A8, S-klasy... to co się będzie nad 80 rozczulać dla paru groszy) proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
[B4 ABK 2.0E] Przydławianie
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no u mnie akurat po odłączeniu przepływki auto gaśnie także sprawdź szczelność układu dolotowego. Sprawdź też sam przepływomierz na forum jest temat który dokładnie to opisuje.oyamabdg pisze:Trzecią próbę jaką zrobiłem to odpiąłem wtyczkę od przepływomierza i silnik na odłączenie oraz podłączenie nie zrobił jakiejkolwiek reakcji.