Witam Forumowiczów Chcę wymienić filtr paliwa bo niedługo chyba mi przerdzewieje ale jest problem z dobraniem odpowiedniego filtra. Filtr już zakupiłem tylko jest wymiarowo zupełnie inny niż stary. Czy wiecie jaki powinien być ten filtr? Chodzi mi o jakiś numer katalogowy albo symbol. Dodam że kupiłem mann-a (średnica 75,5mm i długość 125mm), stary jest jakiś większy i ma 80mm średnicy. Wypadałoby rurki giąć i podkładać coś pod obejmę Nie chcę takiej prowizorki. Może polecicie mi jakiś filtr?
pozdrawiam 8-)
[B4 ABK] Pytanie o filtr paliwa
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Koledzy mam prośbę. Mógłby ktoś z Was kto oczywiście jest szczęśliwym posiadaczem ABK zmierzyć i podać średnicę filtra i całkowitą długość? Powoli zaczynam myśleć że dotychczasowy filtr jest po prostu nieoryginalny. Samo mocowanie filtra wydaje się być dziwne. Obejma nie jest nigdzie przykręcona. Jeśli drodzy forumowicze moglibyście zmieścić jakąś fotkę to byłbym wdzięczny
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Filtr powinien być o takich wymiarach jak napisałeś w pierwszym poście. Być może ktoś włożył inny bo był tańszy, lub miał jakiś inny powód, albo był po prostu druciarzem. Skoro filtr ma inna średnicę najpewniej dlatego też obejma nie jest przykręcona bo jest po prostu za mała.
Zakładaj ten który kupiłeś i będzie po sprawie.
Zakładaj ten który kupiłeś i będzie po sprawie.