Panowie mam silnik ale dałem ciała dopiero później zobaczyłem że mam głowicę od ADR, co teraz robić bo rozłożyłem osprzęt do odświeżenia, ale mam dylemat czy odświeżać czy złożyć go do "kupy" i oddać.
Czytam informację na google ale ludzie piszą różnie....
Głowica jest na bank ADR
Pokrywa od AEB jest naklejka.
Blok nie wiem, nie wiem jak sprawdzić czy to AEB czy ADR.
Co robić?
Boję się że to jakiś ulep...
Pozdrawiam
Piotr
[Audi 1.8 Turbo AEB] Różnice głowic ADR/AEB
- karolas123
- Forum Audi 80
Nie ma różnicy jeśli nawet ktoś całość dał od ADR? bo tego też nie można wykluczyć.karolas123 pisze:Obydwie są dobre, i wymienne. Montuj z ADR, AEB jest mocniejszy termicznie, ale jesli użytkujesz z głową to jest to bez róznicy.
AEB mocniejszy? ja planuje na pewno zwiększyć moc tak w granicy 250-300km max czy te od ADR da radę?
Różnicy w bloku niema między ADR a AEB?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Z tego co ja wiem to własnie AEB ma największe kanały dla tego je tak polecają a z ADR to warto wziąźć wałki bo są ostrzejsze, ale mniejsza oto teraz sprawa bedzie miała inny przebieg bo gosciu co od niego wziąłem silnik nie chce zwrócic kasy wypiera się ze on sie nie zna i twierdzi że wszystko jest oki.
Dlatego potrzebuje od kogoś kto zna się na tych silnikach, żeby mi potwierdził w 100% że nigdy w silniku 1.8 Turbo nie było głowcy ADR czyli od tego silnika ale bez turbo w tedy zgłosze się do rzeczoznawcy niech wyda opinie i pójde do niego z tym jeśli nie podziała zgłoszę sprawę do Federacji Konsumentów w Zielonej Górze.
P.s mam już inny silnik na oku 100% sprawny jeszcze jest w samochodzie czeka tylko na to jak odzyskam kasę.
Pozdrawiam
Piotr
Dlatego potrzebuje od kogoś kto zna się na tych silnikach, żeby mi potwierdził w 100% że nigdy w silniku 1.8 Turbo nie było głowcy ADR czyli od tego silnika ale bez turbo w tedy zgłosze się do rzeczoznawcy niech wyda opinie i pójde do niego z tym jeśli nie podziała zgłoszę sprawę do Federacji Konsumentów w Zielonej Górze.
P.s mam już inny silnik na oku 100% sprawny jeszcze jest w samochodzie czeka tylko na to jak odzyskam kasę.
Pozdrawiam
Piotr
- karolas123
- Forum Audi 80