[B4 ABK]Rozrusznik ciężko kręci
[B4 ABK]Rozrusznik ciężko kręci
Niestety nastały mrozy a wraz z nimi pojawił się problem. Rozrusznik właściwie nie kręci. Sprawdzałem akumulator jest ok.O dziwo dwa razy udało się go jakims cudem odpalić po jednym czy dwóch bardzo ciężkich obrotach. Wiec na bank obstawiałbym rozrusznik ,ale mam pewne wahania ze względu na to iż nawet w lecie były problemy z rozruchem samochodu. Rozrusznik kręcił natomiast samochód nie odpalał – zreguły trzeba było dwóch prób żeby silnik odpalił. I teraz pytanie czy to na pewno rozrusznik czy szukać przyczyny gdzie indziej ? chciałbym zaoszczędzić sobie niepotrzebnej roboty.
no ja wiem ,ale że aż tak :oPieterB pisze:beast, to zrób sobie test nalej troszkę do kubeczka minerala i półsyntetyka i wystaw na dwór a potem zobacz który jest płynny
teraz mrozy mają puścić to zobaczę co i jak - rozrusznik też pewnie swoje lata świetności ma już za sobą ,ale do tej pory nie było problemu.Przynajmniej jeśli chodzi o kręcenie. :mrgreen:PieterB pisze: Ale na twoim miejscu oddał bym rozrusznik do regeneracji
Może napisz nowy temat bo Twoje pytanie tak trochę nijak ma sie do ciężko kręcącego rozrusznikaavangarda pisze:witam,podepne sie pod temat czy rozrusznik z 2.0ABK pasuje do 1.9TDI 1Z ?
nie chodzi tu o moc rozrusznika tylko o wymiary i mocowania
A w temacie ....mrozy odpuściły i problem zniknął wiec problem leży prawdopodobnie po stronie oleju 15w40 :roll: