[80 B4 2.0 ABK+LPG] Rozrusznik kręci i staje
[80 B4 2.0 ABK+LPG] Rozrusznik kręci i staje
Witam mam problem z moim rozrusznikiem na zimnym silniku po przekręceniu zapłonu rozrusznik kreci i staje przygasają kontrolki i mam wiecznie zresetowany komputer od gazu akumulator mam dobry ładowanie też a on kreci i staje i znowu z ledwością kreci szczotki są dobre ponad polowa miałem go na zewnątrz jakieś miesiąc temu ale nic nie wypatrzyłem w środku była masa syfu wyczyściłem i złożyłem. Ale to nic nie dało jak by miał zware w środku bo na początku kreci normalna szybkością co to możne być?
-
- Forum Audi 80
dawid abk, nie masz zużytych łożysk na alternatorze ?? nie chuczą?? lub rozrusznik na wykończeniu wiesz jak już go zapalisz to ładowanie bedzie ale przy rozruchu cieżko mu startnąć hmm.. albo pompa wody zapieczona lub zamarznieta.. bo miałem już też tak a 1,8 ru no ale moge sie mylić lub jakieś zwarcie masz ..
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- misiek3456
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
A ja wam coś powiem o regeneracji tych części. Jakiś czas temu u taty w Astrze padł alternator daliśmy do naprawy ok naprawa koszt 140zł, 0.5 roku gwarancji a po roku znowu zdechł :evil: Wkurzyliśmy się i zajechałem na szrot i kupiłem drugi za 70zł (oryginał) i jak na razie 1roczek chodzi bez problemu. Tak więc przekonałem się do napraw tychże części.
w filmie nie ma dzwięku chyba. Ale powiem tyle że kuzyn w 80tce 1Z miał tak że rozrusznik kręcił tak jakby chciał a nie mógł. Wina lezała postronie rozrusznika szczotek prawie nie było i tuleje były wywalone. Więc podejrzewam że tu jest to samo. Ale zregenerujesz i bedzie kręcił jak szalony :mrgreen:
u mnie jest jeszcze gorzej, muszę dłużej kręcić szczególnie na zimnym ...
jak znajdę czas to wrzucę swój filmik.
[ Dodano: 2010-12-13, 14:53 ]
a oto i mój i na dodatek ten klekot abt jak w dieslu :evil:
jak znajdę czas to wrzucę swój filmik.
[ Dodano: 2010-12-13, 14:53 ]
a oto i mój i na dodatek ten klekot abt jak w dieslu :evil:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 14:54 przez matti87, łącznie zmieniany 1 raz.