Witam
A ja mam taki problem: podczas jazdy jak silnik jest ciepły lub zimny i wrzucam na luz to obroty skaczą od 100 do 1000(dzieje się to co jakiś czas) i tak przez 3 sek i później wraca wszystko do normy od czasu do czasu nawet gaśnie co nie jest za bardzo bezpiecznie jak zbliżam się do ronda/skrzyżowania. Wymieniłem silniczek krokowy ale dalej jest to samo. Jeżdżę tylko na benzynie
Proszę o pomoc bo jest to już denerwujące
Dzisiaj rozebrałem dolot i mam pytanie ta siatka co jest w środku w która stronę powinna być odwróconą tym wypukleniem w górę czy w dół? zaznaczyłem na zdjęciu o co mi chodzi
W jednym miejscu na dolocie jest małe pękniecie czy to możne być wina tych skaczących obrotów? I czym najlepiej zakleić to pękniecie
[80 B3 1,9 SD] skaczące obroty na luzie
Witam, ja mam podobny problem, nieraz jest wszystko ok, ale przeważnie obroty zatrzymują się na 2000 obrotów, zdarza się też że zawieszają się na 3000 obrotów, a i jakby tego było mało nieraz obroty same skaczą prawie od zera do 2, 3 czy 4000.
Podejrzenie padło na krokowy więc go wymieniłem na nowy, po założeniu parę godzin było ok ale znowu jest to co było, tak jak pisałem wyżej praktycznie cały czas zawieszone są obroty na 2000.
Byłem u dwóch mechaników, grzebali tam troche, posprawdzali podciśnienia i tak dalej, twierdzą że wszystko jest ok ale nie potrafią stwierdzić dlaczego obroty tak szaleją.
Może ktoś miał tai problem :?:
Podejrzenie padło na krokowy więc go wymieniłem na nowy, po założeniu parę godzin było ok ale znowu jest to co było, tak jak pisałem wyżej praktycznie cały czas zawieszone są obroty na 2000.
Byłem u dwóch mechaników, grzebali tam troche, posprawdzali podciśnienia i tak dalej, twierdzą że wszystko jest ok ale nie potrafią stwierdzić dlaczego obroty tak szaleją.
Może ktoś miał tai problem :?:
- Audi Sport
- Forum Audi 80