[80 B4 2.0 ABT] sonda lambda
Odgrzeję temat koledzy i koleżanki
Przeczytałem i dochodzę do wniosku, że u mnie w ABT uwalona jest sonda.
Mam taki objaw, że jadąc na drugim biegu np. przy wciśnięciu zaczyna się zbierać - zastanowi się, jakbym zdjąć nogę z gazu i jedzie dalej. Spalanie jest wysokie - 15-16L.
Świece jak wykręcałem, były takie:
Kogo możecie w Krk polecić, żeby potwierdził moje przypuszczenia?
Przeczytałem i dochodzę do wniosku, że u mnie w ABT uwalona jest sonda.
Mam taki objaw, że jadąc na drugim biegu np. przy wciśnięciu zaczyna się zbierać - zastanowi się, jakbym zdjąć nogę z gazu i jedzie dalej. Spalanie jest wysokie - 15-16L.
Świece jak wykręcałem, były takie:
Kogo możecie w Krk polecić, żeby potwierdził moje przypuszczenia?
Sluchajcie u mnie objawy sa identyczne. Tyle ze ja jezdze na benzynie, nie mam gazu. I to samo. Silnik ciagnie nagle przestaje i znow ciagnie. Spalanie jest ogromne. na trasie po 12L benzyny jadac 90km/h a swiece "zarzygane" i czarne mimo ze sa nowe.
Tak zaczelo sie dziac po wymianie silnika krokowego. Wciaga mi pedal gazu przy obrotach okolo 2500-3000. Np jak jade 90 na 5 biegu puszczam gaz to puszcza go do konca i po chwili wciaga az spadnie ponizej 2500. Jesli wcisne w okolicach 2500-3000 gaz to jest szarpniecie. Jesli spadnie ponizej 2500 i pusci gaz i wtedy wcisne to wszystko jest ok.
Bylem pewien ze to silnik krokowy. Czyzby to sonda?
Tak zaczelo sie dziac po wymianie silnika krokowego. Wciaga mi pedal gazu przy obrotach okolo 2500-3000. Np jak jade 90 na 5 biegu puszczam gaz to puszcza go do konca i po chwili wciaga az spadnie ponizej 2500. Jesli wcisne w okolicach 2500-3000 gaz to jest szarpniecie. Jesli spadnie ponizej 2500 i pusci gaz i wtedy wcisne to wszystko jest ok.
Bylem pewien ze to silnik krokowy. Czyzby to sonda?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Suuchy94, byś swoje palce troszkę ruszył i poklikał w klawiaturę to byś znalazł https://audi80.pl/b4-abt-adaptacja-t ... t21878.htm