Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8S KEIHIN1] Spadające obroty przy zmianie siły nawiewu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 19 gru 2010, 09:21

Kolego Boom, ja też tak mam że jak włączam 4 bieg dmuchawy to obroty spadają, tak samo jak przy włączeniu ogrzewania szyby czy swiateł mijania. Także nie jesteś sam :-D a aku mam powiem Ci prawie nowy (4 miechy), wiec raczej kupno nowego nic Ci tu nie pomoże...

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 19 gru 2010, 09:46

to chyba normalne że wtedy pobór prądu jest większy i ma większe obciążenie alternator, ja u siebie jak włączę ogrzewanie tylnej szyby i lusterek to ewidentnie obroty spadają.

Boom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Boom » 21 gru 2010, 09:52

No wkońcu jakieś konkretne odpowiedzi.
Nie kupuje tego aku.
Alternator pewnie nadaje sie do regeneracji

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 21 gru 2010, 13:23

Auto nieodpalane trzy dni stoi na mrozie i czwratego dnia odpali bez problemu?Tak. To aku dobry nowego nie kupuj.
Wez miernik i na odpalonym aucie zobacz jakie masz napiecie ladowania na klemach akumulatora, jak bedzie nie mniejsze niz 13,6~13,8V to alternatora tez nie tykaj bo laduje dobrze, maksymalnie moze byc chyba 14,5V, niech mnie ktos poprawi jak babe strzelilem, jak jest inaczej a alternator nie wyglada na zacierajacy sie to zacznij od kupienia nowego regulatora napiecia <ok>
Ze obroty sie wachaja przy zmianie pobory pradu np przez wlaczenie nawiewu na 4 bieg albo ogrzewanie szyby to rzecz normalna i wystepuje w chyba kazdym aucie.

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 21 gru 2010, 16:26

Zgadza się , występuje w każdym aucie a jest bardziej widoczne gdy mieszanka nie jest odpowiednia (jest zbyt uboga lub zbyt bogata - nie ma optymalnej mocy przy 900obr. )

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 21 gru 2010, 21:30

Boom pisze:No wkońcu jakieś konkretne odpowiedzi.
Nie kupuje tego aku.
Alternator pewnie nadaje sie do regeneracji
Hmm. W mojej Audiczce, czegoś takiego nie zauważyłem, ale u taty w Oplu Astrze, gdy stoi na postoju i na biegu jałowym i włączy się podgrzewanie tylnej szyby to czuć delikatny spadek obrotów, ale za to grzałki w szybie grzeją w oczach, bardzo szybko szyba odpuszcza ;-) . Sprawdź alternator, bo pewnie w nim tkwi problem, tak jak napisał mój przedmówca ;-)
Toć, ja napisałem wcześniej, że to pewnie w nim tkwi problem :-|

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 21 gru 2010, 22:39

to ja napisze coś takiego bo też tak miałem zę jak coś włanczałem i czym wiecej ciągło prunda to bardziej spadały i jedna jedyna rzecz pomogła do dnia dzisiejszego cą może spadki ale praktycznie nie zauwarzalne, spróbujcie wykręcić świece i je przeczyścić szczotką drucianą mi to pomogło z tymi obr hehe

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 23 gru 2010, 04:35

W mojej niuńce mam nowy aku centry 46Ah 8-) . Podczas włączenia świateł na postoju obroty są takie same, ale silnik zaczyna brzmieć tak ciut basowo :roll: . Jak włączę nadmuch lub ogrzewanie tylnej szyby to nic się nie dzieje z obrotami. Wydaje mi się, że ewentualne skoki napięcia mają ścisły związek ze stanem alternatora lub/bądź regulatorem napięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl