[80 B3 1,8] Spalanie...
[80 B3 1,8] Spalanie...
mam probelm ze spalaniem w swojej audicy, pali około 12 litrów na 100km da sie jakos wyregulowac gaznik? czy co zeby mniej paliła?
Proszę stosować TAGI
FranoF1
Proszę stosować TAGI
FranoF1
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 14:19 przez Maciejaa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witam w mieście z 10 litrów benzyny a gazu 12 silnik 1.6 ps. zrobił bym kompletną diagnostykę silnika po regulacjach będziesz wiedział czy jest jakaś poprawa a po drugie tak dla samego siebie będziesz wiedział jak tam kondycja silnika .Teraz na pewno troszkę więcej spali ze względu na pogodę pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 21:34 przez goldi j51, łącznie zmieniany 1 raz.
Na poczatek sprawdź przysłone od ssania czy po rozgrzaniu jest całkowicie otwarta, i skontroluj skład spalin czy jest dobrze wyregulowana mieszanka. Nastepnie sprawdź ustawienie przesony na zimnym silniku czy zamyka sie i po uruchomieniu silnika lekko sie uchyla powinno wejść w szczeline wiertło fi 4mm. Jak to sprawdzisz daj znać czy pomogło i co zauważyłeś
- davidpolska
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
cze artel a masz jakieś info dotyczące gaźnika Keihin I taki jak u nas jest. Chodzi mi o schematy, opis poszczególnych śrubek czy coś takiego, ale inne niż są w książce. I mam jeszcze pytanko . Co to jest przy gaźniku patrząc od przodu auta z tyłu za gaźnikom taki prostokątny przyrząd co są do niego podpięte przewody elektryczne i rurki podciśnieniowe bo jak dodaje gaz tak do 2.5 tys obrotów i puszczam to słyszę w nim takie tykanie.
Jesli chodzi o schematy to mam tylko te z ksiazki, wiem o co ci chodzi, sa podpiete dwa przewody i rurka z podcisnieniem ale nie kojaze do czego to sluzy , moze ktos sie wypowie na ten temat. Problem mam taki ze w Krakowie nikt nie chce sie zajac nawet prosta regulacja skladu mieszanki(na stacjach diagnostycznych coprawda maja analizatory ale gaznika juz nie ustawia)