Witam,
mam następujący problem: żona jechała sobie audicą, a ta zaczęła jej gasnąć i nie dawało się jej ponownie zapalić. Tak było kilka razy w ciągu jednego dnia. W końcu (na szczęście blisko domu) stanęła jej na środku skrzyżowania. Niestety nie udało mi się już odpalić audicy.
Sprawdzałem iskrę - jest. Słychać, że pompka paliwa działa.
Należy dodać, że audica jechała na LPG gdy zgasła, a na benzynie nie da się jej odpalić, więc to jakaś część wspólna dla zasilania LPG i benzyny.
Kupiłem kabel do podłączenia się do kompa. Znalazłem jeden błąd dotyczący czujnika spalania stukowego, możliwe że jeszcze z czasów problemów z LPG, gdy samochód mi czasem strzelał.
Teraz nie wiem jak to ugryźć. Wątpię, żeby czujnik spalania stukowego miał decydujące znaczenie dla uruchomienia silnika. Bardziej wierzę w to, że padł czujnik Halla, ale nie ma żadnego kodu błędu w tym temacie.
Błędy sprawdzałem programem VWTool - jeśli to ma jakieś znaczenie.
Proszę o pomoc i podpowiedzi co mogę jeszcze sprawdzić. Z góry dzięki!!!
[B4 2.0 ABK LPG] Stanął w czasie jazdy i nie odpala
[B4 2.0 ABK LPG] Stanął w czasie jazdy i nie odpala
Ostatnio zmieniony 17 sie 2012, 12:46 przez Grymor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
goldi j51, sorry, poprawione.
Nie wydaje mi się, żeby to był elektrozawór od benzyny, bo zgasł, gdy jazda była na LPG. I nie zgasł przez zaduszenie czy coś w tym rodzaju.
Co do czujnika Halla to też mi się nie wydaje, bo tak jak piszesz masterp1009, też nie słyszałem, żeby padał na raty, no i nie wyskakuje błąd.
Idę sprawdzić elektrozawór. Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie - wszystkie z radością przyjmę
[ Dodano: 2012-08-17, 13:12 ]
Według WOJTEK26 w poście w silnikach wtryskowych nie ma elektrozaworu w układach wtryskowych benzyny.
Nie wydaje mi się, żeby to był elektrozawór od benzyny, bo zgasł, gdy jazda była na LPG. I nie zgasł przez zaduszenie czy coś w tym rodzaju.
Co do czujnika Halla to też mi się nie wydaje, bo tak jak piszesz masterp1009, też nie słyszałem, żeby padał na raty, no i nie wyskakuje błąd.
Idę sprawdzić elektrozawór. Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie - wszystkie z radością przyjmę
[ Dodano: 2012-08-17, 13:12 ]
Według WOJTEK26 w poście w silnikach wtryskowych nie ma elektrozaworu w układach wtryskowych benzyny.