Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 2.0 ABT] [B4 2.0 16V ACE] Swap

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Chapman

[B4 2.0 ABT] [B4 2.0 16V ACE] Swap

Post autor: Chapman » 16 sie 2014, 17:46

Witam

Jestem ciekaw, z czym wiązałaby się wymiana/przerobienie silnika z 2.0 ABT 90KM na 2.0E 16V ACE 140KM? Ile zmian byłoby potrzebnych do zrobienia takiej zamiany, z jakimi kosztami by się to wiązało?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 16 sie 2014, 18:00

Chapman, nie wiem czy to dobrze przemyślałeś większość ACzE wywala a Ty chcesz ;-)
Co do kosztów wszystko zależy od tego za ile kupisz graty no i oczywiście czy i ile dasz radę zrobić sam.

Chapman

Post autor: Chapman » 16 sie 2014, 19:22

Nie słyszałem o tym, że wywalają, jestem jakby "świeży" w tym. No ale skoro tak, to pewnie nawet nie będę się w to pchał.
Samodzielna wymiana raczej nie wchodzi w grę, bo jestem zielony w mechanice.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 16 sie 2014, 20:15

Chapman pisze:Samodzielna wymiana raczej nie wchodzi w grę, bo jestem zielony w mechanice.
To taniej Ci wyjdzie sprzedanie swojego samochodu i kupienie z takim silnikiem jak chcesz. Chyba że znajdziesz kogoś jakiegoś mechanika z wioski, który to zrobi ze cenę niewiele wyższą niż wymiana silnika na taki sam. Ale u takich niema gwarancji satysfakcji więc może wrzucić pod maskę i wypchnąć auto w krzaki bo będzie miał dosyć. Tym bardziej że w ACE jest mechaniczny wtrysk a to trudno ogarnąć (chyba że przejść na elektroniczny ale to też trudno ogarnąć jak się ktoś nie zna na elektryce).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl