[b3 1.8 SF] swiece
[b3 1.8 SF] swiece
witam
jutro kupuje swiece.. i mam pytanie czy musza byc 3 elektrodowe ?
mialem zamontowane NGK 3 elektrodowe .
ale widzialem ze sa 1 , 2 , 3 i nawet 4 elektrodowe..
ktore najlepsze dla mojego silnika ?
jutro kupuje swiece.. i mam pytanie czy musza byc 3 elektrodowe ?
mialem zamontowane NGK 3 elektrodowe .
ale widzialem ze sa 1 , 2 , 3 i nawet 4 elektrodowe..
ktore najlepsze dla mojego silnika ?
Audi88 pisze:to czyli moge kupic 1 elektrodowe i bedzie to to samo ?
oczywiście że możesz kupić ale wydaje mi się,że świece więcej niż jedno elektrodowe są dedykowane do jakichś silników...raz miałem założone dwuelektordowe przeznaczone do lpg i nie pojeździłem na nich. Moim zdaniem będzie to samo bo w fabryce wiedzieli co zakładają...
[ Dodano: 2011-05-09, 00:02 ]
Audi88, jeśli przyda się to do Twojego silnika o oznaczeniu SF idą świece o oznaczeniu BOSCH W 7 DTC
-
- Forum Audi 80
swieca jedno elektrodowa szybciej ci sie zuzyje niz z trzema elektrodami jak ja poszedlem to sklepu i gadalem z gosciem na temat swiec to powiedzial mi tak czy do gazu czy pb to jedno i to samo bo gazownik ustawia gaz pod swiece takie jak i pb a na pytanie czym sie rozni iskra , bosch , ngk , champion to powiedzial ze tylko cena WAZNE jest tylko ay swiece byly dobrane do odpowiedniego silnika i i pojemnosci bo trzeba dobrac odpowiednia cieplote.
Osobiscie jezdze na iskrach 3 elektrodowych a jezdzilem na ngk i nie ma roznicy w mocy spalanu czy nawet zywotnosci dla mnie jest wazne aby byly 3 elektrodowe i odpowiednio dobrane do silnika
Osobiscie jezdze na iskrach 3 elektrodowych a jezdzilem na ngk i nie ma roznicy w mocy spalanu czy nawet zywotnosci dla mnie jest wazne aby byly 3 elektrodowe i odpowiednio dobrane do silnika
ja wlasnie czekam az dotra do domu swiece i reszta ukladu WN.
i o świecach dowiedzialem sie tyle :
Bosch dno, odkad fabryka jest w krakowie jakosc spadla dramatycznie. pozatym nie nadaja sie do gazu, wiecej na nich pali podobno. ( zreszta byl na forum temat odnosnie sond lambda boscha z innymi czesciami jest tak samo niestety )
iskra - dobre bo polskie? nie.
Ngk - najlepsze ( oczywiscie pod warunkiem dobrania do silnika i pod warunkiem ze prawdziwe japonskie Ngk ). spalanie ma spasc na nich, nie bardzo w to wierze. sie okaze, ale jak spadnie to sie nie obraze <ok>
a powiedzieli mi to : gosc u ktorego kupuje czesci ( nigdy sie jeszcze nie pomylil )
i to samo gazownik u ktorego zakladalem gaz ( zalozyl i ustawil gaz w 3A czyli w silniku ktory podono nie jezdzi na gazie. 35 tys km zadnego strzalu ani innych problemow ) wiec uwazam opinie za wiarygodne
sie rozpisalem
i o świecach dowiedzialem sie tyle :
Bosch dno, odkad fabryka jest w krakowie jakosc spadla dramatycznie. pozatym nie nadaja sie do gazu, wiecej na nich pali podobno. ( zreszta byl na forum temat odnosnie sond lambda boscha z innymi czesciami jest tak samo niestety )
iskra - dobre bo polskie? nie.
Ngk - najlepsze ( oczywiscie pod warunkiem dobrania do silnika i pod warunkiem ze prawdziwe japonskie Ngk ). spalanie ma spasc na nich, nie bardzo w to wierze. sie okaze, ale jak spadnie to sie nie obraze <ok>
a powiedzieli mi to : gosc u ktorego kupuje czesci ( nigdy sie jeszcze nie pomylil )
i to samo gazownik u ktorego zakladalem gaz ( zalozyl i ustawil gaz w 3A czyli w silniku ktory podono nie jezdzi na gazie. 35 tys km zadnego strzalu ani innych problemow ) wiec uwazam opinie za wiarygodne
sie rozpisalem