[B4 ABK + LPG] Szarpie przy ruszaniu
- pawelponiat
- Forum Audi 80
[B4 ABK + LPG] Szarpie przy ruszaniu
Witam.. Otóż mam taki problem od pewnego czasu.. Zauważyłem że jak puszczam powoli sprzęgło to tak jak by mi przez chwile szarpał i jak by coś stukało. O golnie samochód nie traci na mocy pod górki ładnie idzie nawet sie rozpędza tak ze czy to może być coś ze sprzęgłem ?? ostatnio wymieniłem wszystkie końcówki sworznie tuleje gumy itd z przodu ale nadal szarpie. I to jest tylko jak ruszam potem podczas zmiany biegów wszystko jest OK. A kolejny problem to zacięło mi się pokrętło od zmiany natężenia nawiewu i mogę tylko od poziomu 2 wzwyż.. rozkręcałem to cało konsole ale tam nic ciekawego nie ma albo ja nie wiem co i jak. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Paweł
witam na poczatek sprawdz czy przegluby wewnetrzne maja luzy jesli tak to mozesz je obrocic z lewej na prawa a, jezeli ruszaniu ci cos tam drzy napewno to nie byly zadne gumy zawieszenia itp. jest to walniete sprzeglo dam reke odciac ze tarcza jest peknieta i docisk niezle wytarty od docisku. skrzynia do zwalenia, i diagnoza sprzegla....
i pamietaj ze sie wymienia wszystko w sprzegle a nie zeby ciebie podkusilo tylko wymiana tarczy bo jest peknieta na sprezynkach przykladowo
[ Dodano: 2011-11-06, 15:17 ]
jak cos to pisz na pw
pozdrawiam
i pamietaj ze sie wymienia wszystko w sprzegle a nie zeby ciebie podkusilo tylko wymiana tarczy bo jest peknieta na sprezynkach przykladowo
[ Dodano: 2011-11-06, 15:17 ]
jak cos to pisz na pw
pozdrawiam