Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK LPG] Tryb awaryjny

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[2.0 ABK LPG] Tryb awaryjny

Post autor: krisiun1 » 12 lip 2011, 19:14

Od pewnego czasu moje auto borykało się z problemem nagle spadających obrotów czy to po wciśnięciu sprzęgła czy na postoju, oczywiście na PB, potrafiły odbić się od "dna" i wrócić na miejsce.Po krótkiej walce z przeglądem silnika, układu zapłonowego i bloków pomiarowych przyszła kolej na centralkę gazu Autronic AL700 no i problem zlokalizowany sonda na PB pracowała w całym zakresie a na LPG stała w miejscu ze względu na zbyt ubogą mieszankę, do tej pory nie wiem jaki to miało wpływ na PB ale problem został rozwiązany.Regulacja LPG poprawna praca sondy i obroty na PB stoją w miejscu. <ok> Zastanawia mnie tylko jeden szczegół kiedy odpiąłem niebieski czujnik temp. i zwiększyłem trzykrotnie obroty powyżej 3000obr/min w celu sprawdzenia lampą zapłonu sterownik nie zarejestrował błędu niebieskiego czujnika.Możliwe jest żeby sterownik cały czas pracował w trybie awaryjnym i nie będzie wtedy rejestrował żadnych błędów?W blokach pomiarowych wartości są jak najbardziej w porządku.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 12 lip 2011, 20:44

Podłączę się do tematu. Też zauwarzyłem u siebie że odpięcie niebieskiego czujnika nie zostało zapamiętane w pamięci komputera jako błąd, odpiąłem także sondę i też zero błędu, nie wiem dlaczego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl