Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Trzęsie, dziwne wibracja

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
pawel_G
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Trzęsie, dziwne wibracja

Post autor: pawel_G » 08 maja 2014, 19:02

Ostatnio auto zaczęło mi na wolnym obrotach się lekko trząść, z wydechu słychać takie pyrkolenie, pod metalową opaską na gumie od przepływki, przy samym dolocie zrobiła się dziura i auto zaczęło się mega mulić, ale załatałem tą dziurę sylikonem i taśmą, i zamulenie zniknęło, auto na zimnym silniku pracuje ok, ale gdy jest rozgrzany i stoi na wolnych obrotach nadal coś trzęsie i pyrkoli wydech.
Dodam, że w samochodzie mam instalacje sekwencyjną KME, ale objaw występuje na benzynie, na gazie jest mało odczuwalny, o ile nie wcale.
Guma nowa do przepływki już zamówiona, ale czy jakaś minimalna nieszczelność w tej gumie dawała by takie objawy, w sumie to bardziej mi to przeszkadza gdy siedzę w aucie i mam zamknięte drzwi, gdy wyjdę na zewnątrz nie mogę znaleźć skąd te wibracje?
Trochę mi szklanki klepią na zimnym silniku, ale po rozgrzaniu objaw ustaje, może wymienię popychacze hydrauliczne? Sam już nie wiem, zaczyna mnie to irytować, bo takich wibracji nie było, a są :/
Może ktoś podpowie, co posprawdzać i jak?

Awatar użytkownika
sylwester28ET
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sylwester28ET » 08 maja 2014, 21:59

pawel_G pisze:ale czy jakaś minimalna nieszczelność w tej gumie dawała by takie objawy
Silnik ABK jest bardzo wrażliwy na tzw. lewe powietrze, które dostaje się w tym przypadku przez zdiagnozowana nieszczelność.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl