Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 JN]Ustawienie rozrzadu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Andrew^

[b3 JN]Ustawienie rozrzadu

Post autor: Andrew^ » 16 mar 2008, 09:46

Witam,
Mam pewien problem otoz wczoraj sprawdzalem pasek czemu moje auto nie chce odpalic i poustawieniu 0 na zamachu nie pokrywa mi sie naciecie na kole pasowym walu korbowego z punkcikiem na walku posrednim, iiiii nie wiem jak mam sie odniesc do lewej krawedzi pokrywy zworow z kolem zebtym rozrzadu, bo :D brak punktu na tytm kole od wew strony (tj od strony silnika ) :D
Moze ktos pomoc ?? :)

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 16 mar 2008, 12:16

U mnie jest identycznie :-P

Andrew^

Post autor: Andrew^ » 16 mar 2008, 12:27

sory sory znalazlem kropeczke wczoraj to kolo czyscilem szczotka le nie znalazlem byl tak wcisniety brud ze nie widzialem :) ale juz sie znalazla rozrzad jest dobrze ustawiony ale walek posredni sie nie zgrywa z walem korbowym :| mozliwe ze zaplon jest opozniony albo przyspiesony auto odpla na 5 sekund i gasnie :| i caly czas zalewa dwie srodkowe swiece :|

Awatar użytkownika
comag
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: comag » 16 mar 2008, 12:40

Obrazek Obrazek

Andrew^

Post autor: Andrew^ » 16 mar 2008, 12:46

Widze kolega comag nie zrozumial o co nam chodzilo :) a co do twojego przypadku -> Duch kolega seba1025 wie jak ustawic rozrzad w takim przypadku, z tego co mi tlumaczyl chodzi o zdjecie pokrywy zaworow i ustawienie walka tak aby krzywki byly ustawione w gore.
Po dokladniejsze instrukcje musisz sie zwrocic do niego :)

grzesiek79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzesiek79 » 16 mar 2008, 12:57

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 16 mar 2008, 20:46

jak ustawisz wał korbowy na "0" i koło wałka rozrządu bedzie ustawione na "0" (znak OT na plastiku i kropka na kole wałka rozrządu) nastepnie sciągnij kopułkę, wyciąg palec (rozdzielacz zapłonu) wyjmij takie plastikowe kółeczko i zobaczysz na aparacie takie wycięcie (bliżej bloku silnika) załóż następnie Palec (rozdzielacz zapłonu) i zobacz czy pokrywa sie on z tym wycięciem na aparacie zapłonowym
gdy wykręcisz świece (a pewnie to juz zrobiłeś zeby łatwiej kręcic silnikiem) to powinieneś mieć 1 i 4 cylinder na górze

zobaczysz czy zapłon jest przyspieszony czy opóźniony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl