[B4 ABK LPG] Wskazania Temperatury Płynu chłodzącego
- davidpolska
- Forum Audi 80
koledzy nie kupujcie czujników zamienników bo żaden ale to żaden nie wskaże prawidłowych wskazań. Ja kupiłem w ASO dałem 120 zł i już 6 lat i nic. Tylko teraz jak się zimno zrobiło to pokazuje normalnie a raz opada całkowicie. Jak pukne w licznik to znowu się podnosi. Paliwo pokazuje ok, wskazówka sie nie wacha. Czyli co tu robić???
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
przeczytaj mój post na poprzedniej stronie 3 od góry jest tam obrazek gdzie trzeba polutować i będzie git, przynajmniej u mnie tak było.davidpolska pisze:ylko teraz jak się zimno zrobiło to pokazuje normalnie a raz opada całkowicie. Jak pukne w licznik to znowu się podnosi. Paliwo pokazuje ok, wskazówka sie nie wacha. Czyli co tu robić???
skoro wacha się i paliwo i temp płynu to ewidentnie wskazuje na stabilizator napięcia. Masz go z tyłu w zegarach - musisz je wyjąć.Satar pisze:A ten stabilizator napięcia, to gdzie go szukać? U mnie wacha się poziom paliwa i temperatury. Dziś właśnie zakupiłem auto z ABK, więc jestem zielony. W Mojej starej B3 Starczyło tylko raz na 5lat odszczurzyć styki...
przelaczniki-zespolone-zegary-stacyjka/ ... t3534.html
- carlos0101
- Forum Audi 80
Panowie podępnę się do tematu i odgrzeję kotleta.
Posiadam abk w LPG i odkąd kupiłem b4kę wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej nie pokazuje nic, poprzedni właściciel mówił że raz zegar wskazywał temp a raz nie, a później to już wgl kopnął w kalendarz. No i co to może być? Czujnik, zimne luty na zegarze czy co tam więcej? No i dodam jeszcze że zegar od paliwa też pokazuje jak chce, czyli raz wskazuje właściwy poziom paliwa a zaraz spada do rezerwy i po jakimś czasie znów podnosi się do porzedniego stanu. Co to może być panowie?
No i jeszcze jedno pytanko jak sprawdzić na szarym czujniki czy zegar zareaguje? które z trzech pinów zewrzeć zze sobą?
Posiadam abk w LPG i odkąd kupiłem b4kę wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej nie pokazuje nic, poprzedni właściciel mówił że raz zegar wskazywał temp a raz nie, a później to już wgl kopnął w kalendarz. No i co to może być? Czujnik, zimne luty na zegarze czy co tam więcej? No i dodam jeszcze że zegar od paliwa też pokazuje jak chce, czyli raz wskazuje właściwy poziom paliwa a zaraz spada do rezerwy i po jakimś czasie znów podnosi się do porzedniego stanu. Co to może być panowie?
No i jeszcze jedno pytanko jak sprawdzić na szarym czujniki czy zegar zareaguje? które z trzech pinów zewrzeć zze sobą?