Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3/RU] wskażnik temperatury

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
trixx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3/RU] wskażnik temperatury

Post autor: trixx » 12 mar 2011, 11:24

WITAM PEWNIE MI KTOŚ NAPISZE ZE JUZ BYŁO ALE NIE MOGE ODSZUKAC ! :-> więc tak od jakiegos czasu żona jezdzi moja pszczołą!! i dopiero teaz zameldowała ze nie dział wskażnik temp silnika!!! moje pytanie czy jesli wskażnik nie działa to czy kontrolka ta awaryjna z wykrzyknikiem czerwona migajaca odezwie sie wrazi gdyby silnik miał sie zagotowac czy jest to na jakims jednym obwodzie?? bo czas zeby z tym powalczyć dopiero za jakis czas sie znajdzie a szkoda by było silnikowi kuku zrobic!! :roll:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 14:01 przez trixx, łącznie zmieniany 1 raz.

kolczu

Post autor: kolczu » 12 mar 2011, 13:32

Popraw temat Tagi

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 13 mar 2011, 07:41

najwyrazniej padł którys z czujników nie pamietam który to jest koszt 25 zet o ile pamietam sa 3 od wskaznika kontrolki i załaczania wiatraków on jest przy chłodnicy inny od ssania dopóki wiatraki sie właczaja jest ok bedzie zył

Thauri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thauri » 13 mar 2011, 09:15

Radze sprawdzić czujnik temp i wskaźnik temp w liczniku a nie zgadywać.
Sposób sprawdzenia czujnika i wskaźnika temp w liczniku - w komorze silnika znajduje się czujnik temp /w przypadku gdy kolo silnika jest trzy czujniki powinien to być pierwszy od bloku silnika/
Odlaczyc a nastepnie
Przedłużyć kawałkiem drutu przewód z czujnika i przyłożyć do nieizolowanej części silnika ,włączyć zapłon jeżeli wskazówka wskaźnika temp w liczniku pójdzie szybko do góry to oznacza,ze uszkodzony jest ten czujnik przy silniku gdy nie pójdzie uszkodzony jest wskaźnik w liczniku lub sam przewód
Uszkodzone części wymienić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl