[ 1,8 PM] Wtrysk nie podaje paliwa!?
[ 1,8 PM] Wtrysk nie podaje paliwa!?
Witam wszystkich.Jestem posiadaczem B3 na mono wtrysku{silnik PM}.Autko padło mi pierwszy raz.Znikła iskra i wtrysk paliwa.Po wymianie czujnika Halla i odcięciu alarmu,iskra już jest.Ale wtrysk dalej nie podaje paliwa.Gdzie szukać przyczyny?Czy jest w tym modelu{89r.} jakiś komputer sterujący.Jako że z kasą nie bardzo,to próbuję Ją naprawić jak najtaniej.Nigdy mnie nie zawiodła.A tu jak padła to na amen.Jestem osobą niepełnosprawną i strasznie mi brakuje auta.Gdzie szukać przyczyny.HEJ!
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 11:52 przez cisa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pompa podaje paliwo i nie mam LPG.Z autem robi znajomy elektromechanik.Sam kazałem odciąć alarm,aby wykluczyć z nim problem.I jest dylemat,co dalej?HEJ!aldi pisze:A pompa paliwa pracuje? Może w wycięciem alarmu nie złączyłeś ocięcia pompy paliwa.
Masz LPG? Może przekaźnik odcinający wtrysk przy pracy na LPG się gdzieś odłączył.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jeśli ma układy ze szrotem tak jak ja w swojej pracy to dla pewności niech podstawi drugi sterownik silnika, znajduje się on od strony pasażera za schowkiem przy samej ścianie grodziowej. Możliwe jest jeszcze, że jest niezlikwidowane jakieś odcięcie alarmu, np na zasilanie sterownika bądź kabel który dochodzi do wtrysku.cisa pisze:.Z autem robi znajomy elektromechanik
Wtrysk jest w porządku,ale nie dochodzi do niego napięcie.Na "krótko" odpala.Elektromechanik poodcinał wszystkie "dodatki".Wychodzi że padł Moduł.Daje iskrę,ale nie podaje napięcia na "wtrysk"{jest on z lewej strony,przy nogach kierowcy}.Załatwiam inny do sprawdzenia.Już jeden chyba spaliłem.Pytanko:Czy nie przykręcenie do karoserii może spowodować uszkodzenie modułu?HEJ!
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub