[ABT] Wyciek płynu chłodzącego z pod króćca przy głowicy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [ABT] Wyciek płynu chłodzącego z pod króćca przy głowicy.
Nie nie zdejmuj dolnego tam uleci z 1,5l tylko pierw spósć ciśnienie z układu jakby było. Wyczyścić papierkami musisz a jak sa wżery a pewnie sa sprawdź ich głebokość jak spore to nowy króciec za długo nie posłuży.
-
- Forum Audi 80
Re: [ABT] Wyciek płynu chłodzącego z pod króćca przy głowicy.
Mam B4 ABT 90KM Benzyne -bez zadnego gazu. Cisnienie z ukladu spuścić czyli
, tą nakretke od odpowietrzania- w wężu, która jest blisko grodzi podszybia, to tą trochę odkręcić i... zobaczyć czy plyn chłodzący uchodzi? Czy w innym miejscu to cisnienei się "upuszcza" ? 
Dodano po 3 minutach 26 sekundach:
Weryfikacji jeżeli będą a pewnie będą to papierami wyrówna aby płaszczyzna była na gładko i mam Wurt szczeliwo do silnikowo i układów z płynem chłodzącym-zastosowanie to tego nałoze w krociec w tą szczeline okrągła pod oringiem i potem na cały oring i dokrece tak nie za mocno i poczekam około 1 dzien dokrece jeszcze lekko trochę i potem zaleje płynu
Dodano po 16 minutach 10 sekundach:
słownik mi wskoczyl z innym wyrazem
"weryfikacji"- chodziło mi o Wżery

Dodano po 3 minutach 26 sekundach:
Weryfikacji jeżeli będą a pewnie będą to papierami wyrówna aby płaszczyzna była na gładko i mam Wurt szczeliwo do silnikowo i układów z płynem chłodzącym-zastosowanie to tego nałoze w krociec w tą szczeline okrągła pod oringiem i potem na cały oring i dokrece tak nie za mocno i poczekam około 1 dzien dokrece jeszcze lekko trochę i potem zaleje płynu
Dodano po 16 minutach 10 sekundach:
słownik mi wskoczyl z innym wyrazem
"weryfikacji"- chodziło mi o Wżery