[coupe 2.0 abk\abt 1990r] Wyciek spod podstawy filtra oleju
[coupe 2.0 abk\abt 1990r] Wyciek spod podstawy filtra oleju
Witam mam problem a mianowicie olej leci mi przez podstawę oleju co jest przykręcona do bloku. Jest tam jakaś uszczelka czy jak to wygląda? Bo w ogóle nie wiem jak się za to zabrać a wyciek jest naprawdę spory.... z góry dziekuje
WOJTEK26, wymienie to i to jak juz:)
https://ssl.allegro.pl/item813095213_us ... assat.html
a te do chłodniczki 7 zł komplet tak?
https://ssl.allegro.pl/item813095213_us ... assat.html
a te do chłodniczki 7 zł komplet tak?
Mi rok temu z zimna skruszał i polało się z 1-1,5L oleju aż silnik zaczął się rozpadać :mrgreen:
Zakupiłem uszczelkę od (tylko się nie śmiać) dolnopłuku (widać na foto - jest założona na chłodniczce oleju) :lol: ale po odpaleniu wyrzygało znowu olejem. Zamówiłem oring z przeznaczeniem takim jak powinno być i igła.
Dodam ,że musiałem kupić cały dolnopłuk za 12-15zł tylko dla uszczelki a oring kosztował z 5-7zł.
ps. przymierzałem też uszczelkę od filtra oleju, żadnej nie mogłem dopasować <ok>
Zakupiłem uszczelkę od (tylko się nie śmiać) dolnopłuku (widać na foto - jest założona na chłodniczce oleju) :lol: ale po odpaleniu wyrzygało znowu olejem. Zamówiłem oring z przeznaczeniem takim jak powinno być i igła.
Dodam ,że musiałem kupić cały dolnopłuk za 12-15zł tylko dla uszczelki a oring kosztował z 5-7zł.
ps. przymierzałem też uszczelkę od filtra oleju, żadnej nie mogłem dopasować <ok>
Odkręcasz filtr, na środku chłodniczki masz nakrętkę klucz 21,22 (nie pamiętam dokładnie jaki rozmiar) odkręcasz ją i masz rozpołowioną chłodniczkę. Wyciągasz uszczelkę która już pewnie zdrewniała od oleju i wymieniasz na nową. Składasz w odwrotną kolejnością i po zabiegu. Poziom trudności: bardzo prosty zabieg <ok> <ok> <ok>
Gruszka, ok to wiem :d a jak odkręcic podstawe??:>
[ Dodano: 2009-12-11, 19:13 ]
wiiec jestem już z powrotem....nr śruby że odkręcic chłodniczke to uwaga...... 27..... no ale takiego akurat klucza nie mam:( to mowie odkręce wraz z cała podstawą ( 4 imbusy) ale połamałem dwa imbusy a śruby nawet nie drgnęły ehhhhhhh ;/;/;/;/
[ Dodano: 2009-12-11, 19:13 ]
wiiec jestem już z powrotem....nr śruby że odkręcic chłodniczke to uwaga...... 27..... no ale takiego akurat klucza nie mam:( to mowie odkręce wraz z cała podstawą ( 4 imbusy) ale połamałem dwa imbusy a śruby nawet nie drgnęły ehhhhhhh ;/;/;/;/
- sylwester28ET
- Forum Audi 80