Aloha!
Przymierzam się a właściwie chcę wymienić pompę wody i przy okazji termostat. Graty już leżą i czekają na chwile wolnego w sobotę, jednak mam pytanie do ludzi, którzy już to robili. Czy wymiana będzie trudniejsza niż, ta która opisał kolega w tym temacie https://audi80.pl/b3-pm-i-pewnie-wie ... t29376.htm wszystko jest tam mniej więcej opisane, ale przy aucie bez wspomagania a ja wspomaganie posiadam. Będę to robił z góry bo nie mam dojścia do kanału, chciałbym się od was dowiedzieć czy dużo więcej czeka mnie roboty ze wspomaganiem? I Jak to wszystko zacząć?
[B4 ABT] Wymiana Pompy Wody
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Nie bedzie trudniejsza tylko będziesz musiał zdjąć pompę wspomagania.Natomiast będzie łatwiej jeśli nie robisz to z kanału jak wyjmiesz całą pompę wody opis podobny jak w tym linku alternator do góry pod nim masz śrubę na imbus i niżej pod tą śrubą masz taką osłonę pompy wody sciągasz ja i praktycznie pompę wody masz już na wierzchu odczepiasz przewody idące do pompy z przodu silnika odkręcasz tego imbusa jak na zdjęciu w linku i nakrętkę na klucz 10 i wyjmujesz pompę na wierzch