[B3 PM]Wymiana układu wtryskowego pomocy !
[B3 PM]Wymiana układu wtryskowego pomocy !
Witam wszystkich pozwolicie ze odrazu przejde do tematu .Mam pytanie odnośnie układu wtryskowego, posiadam audi 80 B3 PM 1,8 90 kucy Jednopunkt. Chciałbym zamienic układ wtryskowy z B4 2,0 90 kucy ABT. Moj układ sie rozsypał nie moge nigdzie znaleźć taki co jest u mnie moze ktos wie czy te układy sa takie same bo na allegro duzo tych z B4 90-konnych.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 21:09 przez rzesza11, łącznie zmieniany 4 razy.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
ABT ma układ monotronic czyli sterowanie wtryskiem i zapłonem za pomocą sterownika. Układ PM-a steruje jedynie wtryskiem zaś układ zapłonowy sterowany jest przyspieszaczem odśrodkowym i gruszką podciśnieniowa. Trochę gratów jest do zmiany łącznie z wiązką i czujnikami (temperatury) Do tego dochodzi króciec wody gdzie montowane są czujniki. Jeśli posypała Ci się podstawka wtryskowa to podmianka od ABT powinna podejść śmiało.
Wrzuciłem dwie fotki które dokładnie mnie interesują po otwarciu w nowym oknie powinno byc widac normalnie interesuje mnie czy podstawe tą na zdjęciu moge podmienic z B4 do mojej B3 .Powiem iż sam wtrysk sie troche różni z B4 ABT jest od dołu zabudowany i nie wiem czy bedzie wszystko sprawnie działac Przyznam sie ze dziś zamontowałem taka podstawke moim zdaniem działa normalnie. Jutro zamieszcze zdjecia podstawki z B4 porównacie i fachowo ocenicie
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80