[80 B4 2.0 1994 ABT] Zły skład mieszanki ?
[80 B4 2.0 1994 ABT] Zły skład mieszanki ?
Witam wszystkich i proszę o pomoc moje auto to B4 na jednopunkcie z lipca 94 a mianowicie chodzi o błąd wyczytany po podłączeniu kompa mówił on o złym składzie mieszanki wymieniłem już chyba wszystko co się dało świece, kable, sonde x2, i nadal się pojawia wtrysk szczelny. Jak się go wykasuje to odpalam przygazowuje i pochwili podłączam kompa to go niema ale jak trochę pojeżdze to pojawia się od nowa. proszę o pomoc może ktoś z kolegów zetkną sie z czymś takim i wie jak rozwiązać problem. Z góry dziękują za wszelkom pomoc i pozdrawiam.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A mierzyłeś ciśnienie paliwa? A sprawdzałeś jakie przebiegi pracy ma sonda lambda ? A było sprawdzane czy sygnały z sondy dochodzą do ECU ? A analiza spalin była robiona ? a czujnik temperatury sprawdzany ?
Kolego zanim cokolwiek w aucie się zacznie wymieniać to najpierw należy wszystko dokładnie posprawdzać. Być może jedno z moich pytań które zadałem a odpowiedź na nie jes nie- jest właśnie odpowiedzią na Twoje problemy.
Zacznij od analizy spalin i sprawdź instalację elektryczną między czujnikami a ECU.
Może koledzy jeszcze coś poradzą. Aha nie zapominaj o czujniku temperatury tym niebieskim.
Pozdrawiam
Kolego zanim cokolwiek w aucie się zacznie wymieniać to najpierw należy wszystko dokładnie posprawdzać. Być może jedno z moich pytań które zadałem a odpowiedź na nie jes nie- jest właśnie odpowiedzią na Twoje problemy.
Zacznij od analizy spalin i sprawdź instalację elektryczną między czujnikami a ECU.
Może koledzy jeszcze coś poradzą. Aha nie zapominaj o czujniku temperatury tym niebieskim.
Pozdrawiam