[80 B4 2.0 ABK] znika płyn z układu chłodzenia
Niedawno kupiłem avancika, niestety po jakimś czasie zauważyłem że ubywa mi borygo, na początku myślałem że to uszczelka pod głowicą (masełko na korku wlewu oleju), korzystając z szukajki dowiedziałem się że płyn może się sączyć tak że nie będzie widać konkretnego wycieku, zacząłem szukać owijając połączenia kawałkami białej szmaty – znalazłem dwa miejsca z których się sączyło mianowicie cienki wężyk z chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego i przewód wychodzący z głowicy i idący do nagrzewnicy. Problem jest taki że wymiana i dociśnięcie objemek na wężu nagrzewnicy prawie nic nie dała a węża nie mogę nigdzie dostać – ma ktoś dostęp do jakiegoś katalogu części żeby podać numer węża albo jakieś namiary gdzie go kupić. W Wałbrzychu w sklepach albo chcą nr węża albo w ogóle ich nie sprzedają, a na moim numeru żadnego niema. :cry:
Nie mogę znaleźć wężyka tego co jest obok tego węża z odpowietrznikiem, u mnie jest na nim trójnik i wpięty w obieg parownik – dlatego nie wiem czy oryginalnie był on w jednym kawałku czy łaczony, w sklepie bez nr go niezamówią
http://www.wrzuta.pl/obraz/KJqfmtQbfK/
http://www.wrzuta.pl/obraz/KJqfmtQbfK/
ma ktoś dostęp do jakiegoś katalogu części żeby podać numer węża
tu masz Etke ściąg i bedziesz wiedział <ok>
viewtopic.php?t=6455&highlight=etka+linki
Sprawdzielem praktycznie wszystko węże, założylem nowa nagrzewnice, nowy korek, splanowana glowica przy okazji, mam gaz wiec polaczenie z parownikiem takze i zadnej zmiany:( zwariowac mozna, aha i krociec z dwoma czujnikami tak samo nowy i oryginal w serwisie audi. Codziennie jezdze po 3h i codziennie ubywa kolo 1-1,5cm ze zbiornika. Pomozecie?
Re: [80 B4 2.0 ABK] znika płyn z układu chłodzenia
A uszczelniacz pomiędzy korpusem pompy a blokiem silnika?peter124 pisze:Sprawdzielem praktycznie wszystko węże, założylem nowa nagrzewnice, nowy korek, splanowana glowica przy okazji, mam gaz wiec polaczenie z parownikiem takze i zadnej zmiany:( zwariowac mozna, aha i krociec z dwoma czujnikami tak samo nowy i oryginal w serwisie audi. Codziennie jezdze po 3h i codziennie ubywa kolo 1-1,5cm ze zbiornika. Pomozecie?
Witam!
Odnosnie tego nieszczesnego węża z odpowietrznikiem to trudno go faktycznie kupić!?
Ja kupiłem na allegro od gości co handlują silnikami!!!
Wykonałem kilka telefonów i dostałem za 35zł + przesyłka!!!!!
Mam pytanie???
Czy ktoś wie jak mozna kupić tą uszczelkę pomiędzy silnikiem a krućcem
z czujnikami ???
:?:
Odnosnie tego nieszczesnego węża z odpowietrznikiem to trudno go faktycznie kupić!?
Ja kupiłem na allegro od gości co handlują silnikami!!!
Wykonałem kilka telefonów i dostałem za 35zł + przesyłka!!!!!
Mam pytanie???
Czy ktoś wie jak mozna kupić tą uszczelkę pomiędzy silnikiem a krućcem
z czujnikami ???
:?:
zrob fotke silnika od prawej strony ze by byl widoczny blok i na poszczegulne przewody chlodnicze i wyslij je na tomek.kermit@onet.eu wtedy cos moze doradze