[B4 2.3 NG] auto nie odpala.
[B4 2.3] Problem z odpalańiem pomocy czujnik temp
Witam mam taki problem jest to dziwna sprawa auto jest na silńiki 2.3 na zwykłym gazie
Audi b4 oczywiście po odłączeniu czujniki temp auto odpalala a po pośpiechu nie chce oddalić w czym tkwi problem ?
Audi b4 oczywiście po odłączeniu czujniki temp auto odpalala a po pośpiechu nie chce oddalić w czym tkwi problem ?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2012, 17:12 przez Skubi173, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam przyłączę się do tematu ponieważ mam podobny problem: Od pewnego czasu moje NG miało "humory" z odpalaniem -raz odpalało od strzała a niekiedy musiałem dłużej pokręcić rozrusznikiem (do 10-15sek). Kilka dni temu nie odpaliło mi w ogóle gdy silnik był ciepły -postał kilka godzin- odpalił. Poczytałem na forum i zacząłem zabawę w odpinanie 2 pinowego czujnika temperatury na ciepłym silniku -efekt auto odpala ale trzeba zaglądać pod maskę, odpinać czujnik- zapalać- podpiąć ponownie i można jechać. Pomyślałem czujnik padnięty -wymieniłem na nowy, a tu się okazuje iż nic to nie dało. Co może być przyczyną nie odpalania na "letnim/ciepłym" silniku ? Dodam że silnik nigdy nie widział gazu. Z góry dzięki za pomoc
-
- Forum Audi 80
zborek_k-kozle pisze:Może zalewa wtryskiwacz rozruchowy ? Odepnij go na ciepłym i zobacz efekt
to niezaleznie od tego cz silnik cieply czy zimny?zimektm pisze:Poczytałem na forum i zacząłem zabawę w odpinanie 2 pinowego czujnika temperatury na ciepłym silniku -efekt auto odpala ale trzeba zaglądać pod maskę, odpinać czujnik- zapalać- podpiąć ponownie i można jechać.
-
- Forum Audi 80
sa czasem problemy z odpaleniem, zaskoczy pochodzi sekunde dwie i gasnie, nie reaguje wtedy na pedał gazu, i tak mozna łechtac az do wywalenia aku, za chyba 4 razem jak zgasł odpiałem wtyczke z czujnika temp dwupinowego ten czarny na kruccu i odpalił od strzała,
czy wobec powyzszej sytuacji mozna rozumiec to tak ze, wtryskiwacz rozruchowy podaje paliwo i to jest te dwie sekundy pracy silnika, a winny i do wymiany jest ten czujnik temp??? (jest orygianlny i na oryginalny trzeba wymienic)
czy wobec powyzszej sytuacji mozna rozumiec to tak ze, wtryskiwacz rozruchowy podaje paliwo i to jest te dwie sekundy pracy silnika, a winny i do wymiany jest ten czujnik temp??? (jest orygianlny i na oryginalny trzeba wymienic)
[audi b3 90 coupe 2.3 NG] nie odpala na ciepłym silniku
Jak w temacie dodam ze raz zapali raz nie. Cudem jest zeby zapalila jak ma ok 90 stopni.
Po odlaczeniu czujnika wody w miare odpala. Co moze być przyczyna tego?
a i jeszcze jedno wie ktoś moze dlaczego tak klekocze?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 19:07 przez adamix98, łącznie zmieniany 1 raz.
cześć ja też miałem problem z odpaleniem raz odpalała normalnie a z kolei następnym razem kręciłem i bez rezultatu.. Nie pracowała u mnie pompa. Okazało się że masa nie dochodzi, gdzieś po drodze zapewne przerwany przewód (lub spalony)... Podpiąłem się przy pompie pod masę i w bagażniku pod nakrętkę i pompa załącza się za każdym razem i samochód odpala za każdym razem.
-
- Forum Audi 80