[B3 2.2 KV] B3 90 Quattro - pomysł na wydech .
[B3 2.2 KV] B3 90 Quattro - pomysł na wydech .
Cześć.
Nie jestem pewien czy dobry dział na ten temat, jeśli nie przepraszam.
W związku z tym, że ostatni tłumik w B3 Quattro ( ten poprzeczny) jest dość drogi przyszło mi do głowy żeby zastąpić go po prostu rurą wydechową z końcówką. Ciekawe czy ktoś tak próbował i czy jest bardzo głośno przy takiej konstrukcji ?
Ciekawe jak to brzmi ?
Jak myślicie ?
W związku z tym, że ostatni tłumik w B3 Quattro ( ten poprzeczny) jest dość drogi przyszło mi do głowy żeby zastąpić go po prostu rurą wydechową z końcówką. Ciekawe czy ktoś tak próbował i czy jest bardzo głośno przy takiej konstrukcji ?
Ciekawe jak to brzmi ?
Jak myślicie ?
Re: B3 90 Quattro - pomysł na wydech .
Żaden problem:) wystarczy tylko zmysł majsterkowicza i umiejętności i sam sobie zrobisz:) I tak nie będziesz miał pełnego przelotu, chyba ze nie masz tłumika wstępnego lub kata?serizzi pisze:Cześć.
Ciekawe jak to brzmi ?
Jak myślicie ?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wywalony końcowy a reszta ori to niezbyt dobry pomysł. Wydech drze się konkretnie, dwięk jest spoko ale uszy odpadają. Polecałbym w drugą stronę czyli wszystko wyje... i zostawić sam końcowy. Zrobiłem tak u znajomego w Ng i jest klasa, jest trochę basu i dzwięk R5 swietnie podkreślony Jak chcesz to mam na sprzedaż taką rurę z końcówką zamiast tłumika badź tłumik bosala 3 miesięczny
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.3 7A
https://audi80.pl/topics126/audi-90- ... 835,90.htm na końcu strony masz filmik posłuchaj jak chodzi :mrgreen:
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
skoro o mnie mowa to może i ja coś dodam :mrgreen:
jak kupiłem Audi to było z katem, ze środkowym, ale z rurą zamiast końcowego tłumika. Fajnie do polatania po mieście, łeb odpada, ludzie zwracają zawsze na Ciebie uwagę, ale jak miałem tym autem jechać w trasę to... aua, poważnie głowa potrafiła zaboleć, porzez telefon pasażerowie nie pogadają, w sumie w ogóle rozmowy były utrudnione. :mrgreen:
Filmik o którym pisze KRS wyżej to już porobiony wydech na kwasie, na dwóch tłumikach by SLG
tak chodził kiedyś bez końcowego
szkoda, że nagrywane teefonami, bo na filmiku nawet nie najgorzej brzmi, w rzeczywistoścvi nie miało to nic wspólnego z pięcioma cylindrami.
jak kupiłem Audi to było z katem, ze środkowym, ale z rurą zamiast końcowego tłumika. Fajnie do polatania po mieście, łeb odpada, ludzie zwracają zawsze na Ciebie uwagę, ale jak miałem tym autem jechać w trasę to... aua, poważnie głowa potrafiła zaboleć, porzez telefon pasażerowie nie pogadają, w sumie w ogóle rozmowy były utrudnione. :mrgreen:
Filmik o którym pisze KRS wyżej to już porobiony wydech na kwasie, na dwóch tłumikach by SLG
tak chodził kiedyś bez końcowego
szkoda, że nagrywane teefonami, bo na filmiku nawet nie najgorzej brzmi, w rzeczywistoścvi nie miało to nic wspólnego z pięcioma cylindrami.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub