Witam. Jestem właścicielem od tygodnia audi B3 2.3 20V quattro. Jako że jestem laikiem jeżeli chodzi o audi, a wiem że forum to najlepsze kompedium wiedzy więc napisze prosto z mostu.
Mam problem. Sam zrobiłem sobie fajny zestawik do zczytywania błędów z komputera i oto co wykazało:
2114
2212
2232
4431
Wiem ogólnie co to za błędy bo zczytałem z tabelki, ale chciałem zapytać o część praktyczną. Od czego zacząć sprawdzenie, czy jest szansa zebym sam to ogarnał - jakie takie pojęcie mam a szwagier ma swój zakład z mechaniką samochodową. Jeżeli nie to czy jest ktoś z forum co ogarnie mi ten temat. Info proszę na priv. Dzięki za informacje i mam nadzieje ze nie zawiodę się na tym forum i nie dostane reprymendy za 1 post.
[2.3 20V 7A] Błędy silnika potrzebna pomoc
[2.3 20V 7A] Błędy silnika potrzebna pomoc
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 22:44 przez lucky888, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
masz albo źle ustawiony rozrząd, albo aparat zapłonowy wraz z zębatką do wymiany, oraz masz przepływomierz do wymiany. Z mniejszych rzeczy to zawór wolnych obrotów również jest padnięty.
czy sam to ogarniesz? Może... Tylko uważaj z aparatem zaplonowym - od NG NIE PASUJE I JUŻ! Musi być z 7A i już. Pozatym - jak go neiumiejętnie ściągniesz to się pożegnaj z nim ...
czy sam to ogarniesz? Może... Tylko uważaj z aparatem zaplonowym - od NG NIE PASUJE I JUŻ! Musi być z 7A i już. Pozatym - jak go neiumiejętnie ściągniesz to się pożegnaj z nim ...