A więc termostat wstawiony nowy, grzania brak.. Temp na licznikach też niechętnie rośnie... Przewody do nagrzewnicy gorące, płyn jest, sprawdzałem delikatnie ściągając przewód idący do nagrzewnicy to też gorący płyn leci...
Zastanawiają mnie jeszcze dwie rzeczy, mianowicie:
1. Płyn ciągle rdzawy
2. Po odpaleniu auta i przejechaniu się kilka kilometrów niby delikatnie grzeje.. Później jakby termostat puszczał płyn i wieje mroźne powietrze
Jakieś pomysły??
[B3 2.3 NG] Brak grzania, nie łapie temp.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Marcin_Skiii
- Forum Audi 80
A Ci powiem, że nie sprawdzałem Jutro może dam radę zerknąć
[ Dodano: 2016-01-27, 22:02 ]
A więc sprawdziłem. Krótki kurs po mieście i pogrzałem pod blokiem. Temp na kresce przed 90 czyli chyba 70. W jeździe tyle nie ugram... Trochę ciepło było w środku nawet ale nie tak jak być powinno...
Przewód dolny ten gruby od chłodnicy zimny... Coś to pomoże w diagnozie?
A więc sprawdziłem. Krótki kurs po mieście i pogrzałem pod blokiem. Temp na kresce przed 90 czyli chyba 70. W jeździe tyle nie ugram... Trochę ciepło było w środku nawet ale nie tak jak być powinno...
na 110% nagrzewnica. <ok>
jolero, parowanie ,tłuste szyby ,zapach dziwny - takie oznaki sa jak nagrzewnica puszcza .
a wcale nie musi puszczać jak nie ma grzania.Wystarczy ze nie ma obiegu dobrego i juz jest dupa blada z tropików w aucie
Lec po nadrzewnice i zakładaj .Ciesz sie ciepłem.
Przy okazji przepłucz cały układ płukanką do układow chlodzenia -koszt 10-15 zł i spokój poźniej
jolero, parowanie ,tłuste szyby ,zapach dziwny - takie oznaki sa jak nagrzewnica puszcza .
a wcale nie musi puszczać jak nie ma grzania.Wystarczy ze nie ma obiegu dobrego i juz jest dupa blada z tropików w aucie
Lec po nadrzewnice i zakładaj .Ciesz sie ciepłem.
Przy okazji przepłucz cały układ płukanką do układow chlodzenia -koszt 10-15 zł i spokój poźniej