spoko.
jak cos zrobisz to daj znać co i jak.
[90 2,3 NG] Brak mocy i problem przy odpalaniu
no więc dzisiaj wymieniłem sonde, kupiłem używkę, sprzedający twierdził, że jest sprawna, ale zero zmian. Na analizie nie można było wykazać czy jest sprawna bo pokazywała, że za duża dawka paliwa jest i komputer jej nie zmniejsza. Gość twierdzi ze spowodowane to jest w 90% tym ze zapchany jest kat. Wymienie go na pustą puszkę. wtedy się okaże.
Co do analizy kodów błyskowych, to nie mogę znaleźć kostek diagnostycznych. Rocznik 87, czy były tam montowane na bank?
Co do analizy kodów błyskowych, to nie mogę znaleźć kostek diagnostycznych. Rocznik 87, czy były tam montowane na bank?
Zobacz ten temat może sie coś przyda.
A kata wytnij i wstaw rure. ja tam mam zrobione i jest dobrze, a sondę mam wkręconą w tą rure
A kata wytnij i wstaw rure. ja tam mam zrobione i jest dobrze, a sondę mam wkręconą w tą rure
katalizator wyrzucony i stawiona strumiennica. Żadnego efektu, poza ładniejszym dźwiękiem autka. Zauważyłem że całkowicie straciły gumową izolację kable czujnika stukowego. Może ktoś wie jaka jest reakcja silnika na odłączenie tego czujnika. U mnie reakcji nie ma. Może w tym czujniku jest problem??
[ Dodano: 2011-04-27, 17:53 ]
czujnik spalania stukowego wymieniony i nic nie pomogło. coś jeszcze może być przyczyną?
[ Dodano: 2011-05-02, 18:45 ]
problem rozwiązany. Okazało się, że kabel był uszkodzony i kostka i od regulatora ciśnienia paliwa.
Nareszcie poczułem moc tego auta
[ Dodano: 2011-04-27, 17:53 ]
czujnik spalania stukowego wymieniony i nic nie pomogło. coś jeszcze może być przyczyną?
[ Dodano: 2011-05-02, 18:45 ]
problem rozwiązany. Okazało się, że kabel był uszkodzony i kostka i od regulatora ciśnienia paliwa.
Nareszcie poczułem moc tego auta