Witam.
Pojawił mi się pierwszy problem z wózkiem którego nie potrafię ogarnąć.
Dzieje się tak że na biegach 1,2,3 wkręca się ile tylko się da a jak wrzuce 4 to coś go zamula i powyżej 4 tyś nie chce się wkręcić( na gazie po chwili strzela gaz i zsuwa gume od rozdzielacza, na benzynie tylko go muli) a na 5 biegu raz się wkręca do 4 tyś a czasami nawet 4 nie wkręci.
Wymieniłem już filtry(powietrza, gazu), sprawdziłem wszystkie przewody i nie zauważyłem żeby coś było nie szczelne. Już nie wiem co tam mu jeszcze może dolegać.
Czy ktoś wie co tam mu może dolegać?
Jest tak jakby po wrzuceniu 4 dostawał mniej powietrza. Może to być wina rozdzielacza?
A i teraz prędkość max to 140km/h
[Coupe 2.2 KV] brak mocy na 4 i 5 biegu.
Znalazłem kilka ale na temat NG. i troche się różniły te problemy. Bo u mnie jest tak że dopiero na 4 i 5 biegu silnik traci moc.
[ Dodano: 2011-09-21, 07:11 ]
I kolejny problem.
Po wymianie rozdzielacza paliwa zaczeło zalewać silnik i ciężko się odpala. A jak odpali to trzeba go wkręcić na wyższe obroty na kilka sekund żeby wogóle chodził. Jak obroty spadną do 1tyś i doda się gazu to silnik gaśnie.
Co mu może dolegać?
Może by w końcu ktoś coś podpowiedział.
[ Dodano: 2011-09-21, 07:11 ]
I kolejny problem.
Po wymianie rozdzielacza paliwa zaczeło zalewać silnik i ciężko się odpala. A jak odpali to trzeba go wkręcić na wyższe obroty na kilka sekund żeby wogóle chodził. Jak obroty spadną do 1tyś i doda się gazu to silnik gaśnie.
Co mu może dolegać?
Może by w końcu ktoś coś podpowiedział.