[audi b3 90 coupe 2.3 NG] brak podświetlenia zegarów
[audi b3 90 coupe 2.3 NG] brak podświetlenia zegarów
Witam tak jak w temacie. Mojej audi dolega brak podświetlenia zegarów. Juz od jej zakupu był z tym problem.
- bezpeczniki całe
- podswietlenie tablicy jest
- kontrolka od podgrzewania szyby swieci ale jak się wlaczy podgrzewanie szybki gasnie i juz sie nie zapali. Wiece moze co jest przyczyna tego?
oto krotki filmik noca.
- bezpeczniki całe
- podswietlenie tablicy jest
- kontrolka od podgrzewania szyby swieci ale jak się wlaczy podgrzewanie szybki gasnie i juz sie nie zapali. Wiece moze co jest przyczyna tego?
oto krotki filmik noca.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Raczej trudno o grubszą sprawę w przypadku podświetlanie w Audi 80 bo układ jest prosty jak konstrukcja cepa.adamix98 pisze:kurcze obawiam sie to moze byc grubsza sprawa:/
Może masz gdzieś zwarcie i upala ci potencjometr od ściemniania liczników, najlepiej na próbę zmostkuj go na stałe i przyjrzyj się czy oczka do których jest przykręcony nie oderwały się od ścieżek.
Zobacz czy na zółtej kostce na pinie 1 (szaro-zielony kabel) jest prąd po włączeni świateł.
To tragedii nie ma ze 100 przeznacze na to. A takie pytanie zamiast seryjnych zarówek w podświetleniu jakies moze niebieskie ledowe? czy to nie zda egzaminu?
[ Dodano: 2013-03-31, 14:54 ]
A wiecie moze co moze byc przyczyna ze nie odpala jak silnik jest ciepły? A jak odlacze 2 pin czujnik temp wody to odpala.
[ Dodano: 2013-03-31, 14:54 ]
A wiecie moze co moze byc przyczyna ze nie odpala jak silnik jest ciepły? A jak odlacze 2 pin czujnik temp wody to odpala.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
w zegarach masz białe żarówki, ale tarcze zegarów od środka są czerwone, jeśli zmienisz tarcze na zwykłe przezroczyste, i wsadzisz niebieskie diody to bedzie całkiem ok... ale jak wsadzisz niebieskie diody tak na żywca na te tarcze to podswietlenie bedziesz miał +/- w zielonym kolorze...adamix98 pisze: zamiast seryjnych zarówek w podświetleniu jakies moze niebieskie ledowe? czy to nie zda egzaminu?
OKi to czerwone wtedy pojda zarówki ;p a szkoda bo w passku mam niebieskie podswietlenie i podoba mi sie bardzo:D
[ Dodano: 2013-04-01, 19:56 ]
Witam Witam zmierzyłem ten czujnik wody ;p cieżko było troszkę nagrzac samochodz bo zimno xD no ale juz mowie po piłowaniu bez jakies 15 min temp 90 stopni, mierze czujnik 2pin i jego rezystancja wyniosla az 430ohm chyba trocho go ponioslo i za duzo ma z tego co wiem. A co do podswietlenia to dodam ze jak wlacze swiatla to gasnie mi podswietlenie klimatronica panel. a i taka mala sprawa bo mam ustawione obroty silnika ok 950 ale po 20 min gdzies zaczyna falowac od 1000 do 1100. zagasze silnik i jest ok. ale ponownie po 20 min zaczyna tak falowac.... dziwne
[ Dodano: 2013-08-11, 11:27 ]
Witam sprawdziłem ten szaro zielony kabel i jest w nim 1.5V
[ Dodano: 2013-04-01, 19:56 ]
Witam Witam zmierzyłem ten czujnik wody ;p cieżko było troszkę nagrzac samochodz bo zimno xD no ale juz mowie po piłowaniu bez jakies 15 min temp 90 stopni, mierze czujnik 2pin i jego rezystancja wyniosla az 430ohm chyba trocho go ponioslo i za duzo ma z tego co wiem. A co do podswietlenia to dodam ze jak wlacze swiatla to gasnie mi podswietlenie klimatronica panel. a i taka mala sprawa bo mam ustawione obroty silnika ok 950 ale po 20 min gdzies zaczyna falowac od 1000 do 1100. zagasze silnik i jest ok. ale ponownie po 20 min zaczyna tak falowac.... dziwne
[ Dodano: 2013-08-11, 11:27 ]
Witam sprawdziłem ten szaro zielony kabel i jest w nim 1.5V