Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Czasami gaśnie i po chwili zapala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
stepek122
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Czasami gaśnie i po chwili zapala

Post autor: stepek122 » 03 gru 2011, 18:42

Witam wszystkich,
od wczoraj jestem posiadaczem audi b4, 2.3 benzyna z instalacją gazową. Mam jednak problem z moim nowym autkiem. Czasami mi gaśnie i przez chwile musze ją krecic kilka razy bo nie chce zapalić, po czym pali normalnie i chodzi jak należy. Gaz nie strzela i silnik pracuje równo na ben i gazie.Pisze czasami bo wczoraj zgasla mi tylko raz rano na zimnym silniku a dzisiaj po calym dniu jazdy zgasła mi na ciepłym. Pokreciłem chwile i wszystko działa jak należy. Wydaje mi sie ze może to być coś z elektryką. Prosze o pomoc

[ Dodano: 2011-12-05, 17:30 ]
Dzisiaj bylem w pracy i później kręciłem się po mieście i wszystko grało jak należy. A mam jeszcze jedno pytanko. Na 100km jazdy tylko po mieście samochód spalił mi 16l lpg. Czy to dużo czy tak ten samochód pali?I chyba mam uszkodzony termostat bo temp nie wchodzi wyzej niz 50 stopni chyba ze w korku.

[ Dodano: 2011-12-12, 17:12 ]
witam,
widze ze nikt nie ma pomysłu na mój problem. Dziaj znów mi zgasł samochod kiedy przejeżdzałem przez spiących policjantów. Na trasie wszystko gra a w miescie przy wolnych obrotach cos wariuje jakby zalewało świece. Może temu być winna cewka i gdzieś przy wertepach rozłączać prąd?

[ Dodano: 2012-04-09, 20:49 ]
Okazało sie ze aparat zapłonowy miał luzy na tulejach i hall wariował. Po wymianie aparatu wszystko gra.

tomii11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomii11 » 15 paź 2012, 15:51

Widzisz niestety musisz liczyć tylko na siebie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl