Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4 2.3 NG]Czujnik temperatury

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
fiaton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fiaton » 08 sty 2012, 23:30

tylko kupuj te droższe, lepiej dołożyć i żeby podziałał dłużej ;-) Tańsze żle pokazują .

dan197
Forum Audi 80
Forum Audi 80

czujnik temperatury audi 80 b4 2.3 NG

Post autor: dan197 » 21 paź 2012, 19:29

Witam wszystkich klubowiczow jestem nowy na forum i chce co nieco napisac o zamiennikach czujnika temperatury w audi b4 2.3 NG.Mialem taki problem jak wiekszosc z was nie pokazywalo mi temp na desce.Zaczalem od srub na na desce i przewodow bylo ok.Kupilem czujnik trzypinowy u mnie byl cztero ale ten czteropinowy jest sterowany elektrycznie a trzypinowy jest bimetalem. A wiec po zalozeniu owego nowego czujnika koszt 140 zl temp na desce max i migajaca kontrolka od przegrzania i co jest? A wiec wyciaglem zegary a pod wskaznikiem jest potencjometr wklada sie tam srubokret z kwadratowym koncem i nalezy rozgrzac silnik do takiej temp przy ktorej otworzy sie termostat oba weze z chlodnicy beda wtedy gorace i krecac tym srubokretem ustawic temp na wskazniku na ok 88 st wszystko to wykonywac na zalaczonym zaplonie poniewaz bimetal jest takze we wskazniku i krecenie nim na zimno nic nie da a w efekcie jak przyjdziecie rano to wskazowka bedzie lezala daleko na dole wiec bedzie zle.pozniej trzeba rozgrzac samochod az wlaczy sie wentylator wtedy powinno pokazywac ok 98 do 100 st. teraz juz u mnie pokazuje w miare dobrze a wiec moge spokojnie jezdzic.Zycze powodzenia i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl