[b4 2,3 NG] dziwne stuki w silniku
[b4 2,3 NG] dziwne stuki w silniku
Witam, wiem że nikt tu wróżką nie jest i z fusów mi nie wywróży, ale może ktoś miał coś podobnego. Stuki pojawiają się na rozgrzanym silniku po przygazowaniu, gdy spadnie z obrotów wtedy pojawia się taki metaliczny stukot jakby ktoś młotkiem o klawiature zaworów napier.... Najczęściej to zauważam jak się zatrzymuje na światłach, stuka tylko na wolnych obrotach, postuka tak z 20-30 sek i ustaje. Jutro postaram się nagrać filmik. Ciężko jednoznacznie stwierdzić skąd ten dźwięk dobiega. Silnik to 2,3 NG
pablovw pisze:olej jest ok a co do vacum też po obczytaniu internetu mam podejżenia, ale to by stukało po zejściu z obrotów?
taaaa..... ng tak stukają, długo się zastanawiałem jak się tego pozbyć, ale przy wymianie uszczelki dałem sobie z tym spokój i stuka dalej...
zawór stukał by cały czas, .. a panewka takie stuknięcie nie miarowe,
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Nie ma co-lec do auta,wez 13 tke w łape dwie nakretki odkrecasz,zdejmujesz vakum wyciagasz bolec,czyscisz,odwracasz i tyle.Jak do konca nie wejdzie bo jest tam pokaźna spręzyna-odkrecic odkrecisz ale potem mozesz nie wsadzic tak łatwo-to zakreć rozrusznikiem zeby sie krzywka inaczej ułozyla,skręcisz i zobaczysz czy bedzie poprawa.Aaa tylko za mocno nie skrec bo te uszy od vacum lubia pękać.I uwazaj na uszczelke ktora tam siedzi.Taka owalna.Z biegiem lat robi sie twarda i lubi pekać a potem sie leje stamtad olej.
luk448 pisze:Nie ma co-lec do auta,wez 13 tke w łape dwie nakretki odkrecasz,zdejmujesz vakum wyciagasz bolec,czyscisz,odwracasz i tyle.Jak do konca nie wejdzie bo jest tam pokaźna spręzyna-odkrecic odkrecisz ale potem mozesz nie wsadzic tak łatwo-to zakreć rozrusznikiem zeby sie krzywka inaczej ułozyla,skręcisz i zobaczysz czy bedzie poprawa.Aaa tylko za mocno nie skrec bo te uszy od vacum lubia pękać.I uwazaj na uszczelke ktora tam siedzi.Taka owalna.Z biegiem lat robi sie twarda i lubi pekać a potem sie leje stamtad olej.
Dzięki wielkie kolego jutro tak zrobię i zobaczymy, zdam relację.
-
- Forum Audi 80
- thechriskpl
- Forum Audi 80