[B4 2.3 NG] Falowanie
-
- Forum Audi 80
Ja sam jeszcze tego silnika tak fest nie obczajam :-| a dokładnie wtrysku. Może jeszcze spróbuj na pare godzin odłączyć akumulator. Później odpal na benzynie i nie dodawaj gazu aż się zagrzeje i włączy się wentylator. I wtedy próba czy pomogło. Jak nie to nie wiem już. Podepnij się jeszcze raz pod nastawnik cisnienia i zmierz jak dokładnie faluje prąd, od ilu na minusie, do ilu mA na plusie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nie chcąc obrazić nikogo GAZ DO JUNKERSÓW . Powiem tak, jak jest zimny, to nie zamula jak dam gaz do końca to idzie świetnie, znowu na ciepłym właśnie potrafi przymulić, bardzo często przymula na niskich obrotach i przy ok. 1300-1400 puszcze i idzie dobrze. Mi się wydaje
że to wina potencjometra, niestety wiesz jak trudno się dostać do tego ... Jutro zrobię jeszcze jeden pomiar, tylko nie chce rozbierać gumy , to zrobie na pracującym i będe dodawał gazu ręcznie.
[ Dodano: 2012-03-05, 19:52 ]
Aha a nie wiesz czym może być spowodowane to, że na nastawnik idzie cały czas 16mA ? . To u kolegi . Podmieniłem z moim i dalej to samo. Regulacja nie zmienia tego prądu, a pracę silnika tak.
że to wina potencjometra, niestety wiesz jak trudno się dostać do tego ... Jutro zrobię jeszcze jeden pomiar, tylko nie chce rozbierać gumy , to zrobie na pracującym i będe dodawał gazu ręcznie.
[ Dodano: 2012-03-05, 19:52 ]
Aha a nie wiesz czym może być spowodowane to, że na nastawnik idzie cały czas 16mA ? . To u kolegi . Podmieniłem z moim i dalej to samo. Regulacja nie zmienia tego prądu, a pracę silnika tak.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja u siebie ustawiałem z odpiętą sondą, potem z podłączoną i nie było takich jaj, że 16mA, przyczyna musi być gdzieś indziej ...
[ Dodano: 2012-03-09, 20:11 ]
Witam, dzisiaj byłem na analizatorze, okazuje się, że mieszanka jest ok. Zawartość CO ok. 0.7% bez katalizatora. Czy problemy z odpalaniem i brak mocy do 1400obr. może być spowodowany uszkodzeniem silnika krokowego ?
[ Dodano: 2012-03-09, 20:11 ]
Witam, dzisiaj byłem na analizatorze, okazuje się, że mieszanka jest ok. Zawartość CO ok. 0.7% bez katalizatora. Czy problemy z odpalaniem i brak mocy do 1400obr. może być spowodowany uszkodzeniem silnika krokowego ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Powiem tak . Obroty 1100 po rozgrzaniu powyżej 50 stopni. Trzymają się stabilnie. Jak jest ciepły to zapali i gaśnie. Tak za 2 3 razem złapie. Dodawanie gazu nic mi nie daje i tak nie zapali. Jak jest zimny to lepiej zapala. Podczas przyśpieszania do tych obrotów 1400 coś go muli, po przekroczeniu tych obrotów idzie jak burza, czasami tylko przymuli ale bardzo rzadko. Niech ktoś pomorze
A ja powiem tak,hehe.Właśnie wróciłem z garażu,silniki mamy podobne więc i usterka może się powielić.Rano odpaliłem z PB i zaczął troszkę głupieć,potem bardziej,ciepły już nie odpalał na pb..na lpg jakoś chodził...usterka banalna bo poszły gumy na odmie,jedna pękła a druga ta przy bloku była w stanie agonalnym.zborek_k-kozle pisze:Powiem tak .
-
- Forum Audi 80
Powiem tak. . Dolot akurat mam szczelny, sprawdzony samostartem, wszystkie uszczelki na wtryskach wymienione więc nie dopuszcza myśli lewego powietrza. Świece i kable nowe, sonda i czujnik temp. też nowe. Mieszanina ustawiona na nastawnik, przedwczoraj byłem na analizie i mieszanka dobra. A jak było tak jest, nie wiem czego się chwycić, może szyjki od stocka ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80