[2.3 Ng coupe] Gasnie
[2.3 Ng coupe] Gasnie
Witam!!!
mam problem z swoją audicą otoz gdy jezdze na Pb wszystko jest w porzadku
przełacze na gaz i tez niby wszystko ok pojezdze troche i obroty 20 ty przegazuje i troche spadną nie duzo chwila gdy sie zatrzymam(np na skrzyzowaniu) potrafi zgasnac i znowu odpale wszysto jest wporzadku do czasu az mu nie odszczeli?? ;/ ehh co robic?? co moze byc nie tak;/
mam problem z swoją audicą otoz gdy jezdze na Pb wszystko jest w porzadku
przełacze na gaz i tez niby wszystko ok pojezdze troche i obroty 20 ty przegazuje i troche spadną nie duzo chwila gdy sie zatrzymam(np na skrzyzowaniu) potrafi zgasnac i znowu odpale wszysto jest wporzadku do czasu az mu nie odszczeli?? ;/ ehh co robic?? co moze byc nie tak;/
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
cineks, Na początek napisz co za gaz siedzi w aucie.Skoro na pb jest ok to trzeba zająć się gazownią.Filtr gazu,szczelność dolotu i regulacja(jeśli to mieszalnikowy gaz).W 90% sprawa rozbija się o regulacje gazu.Pamiętaj że świece,kable i kopułka to czuły punkt w każdym zagazowanym NG dokładnie to samo tyczy się szczelności dolotu.
Szukajka w ruch a będzie łatwiej
Szukajka w ruch a będzie łatwiej
A wiedz w aucie jest najzwyklejsza instalacja. Wszytsko powymieniane kable kopulka swiece itd(dosłownie miesiac temu) luk_OP_Q89 Mialem juz podobny problem tylko obroty falowały i był nie strzelny dolot zrobilem to i wszystko było ok. Nosze sie z zamiarem rozebrania tego parownika bo on mi sie bardzo nie podoba ;/
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Udalo mi sie uporac z problemem ale nie na dlugo :-x dzis jadąc do Kościoła gdy był zimny pieknie trzyma obroty rowno chwila gdy sie nagrzał obroty zleciały i zgasł znowu odpalilem i to samo ;/ zauwazylem ze jak dam mu troche powietrza to idzie trzyma obroty tylko zamkne dopływ powietrza i obroty lecą w dół;/ Filtr powietrza był wymieniany. I jeszcze sie zapytam jaki bezpiecznik odpowiada i czy wogule jest ?
za sonde lambe?? :oops: :oops:
za sonde lambe?? :oops: :oops:
Nie jestem pewien na 100 ale sonda jest bezpośrednio podłączona do "komputera" <lol> .
Raczej bezpiecznika nie ma.
A co do tych obrotów to napisz ile czasu jest ten parownik, ile ci pali.
Przede wszystkim sprawdź filterek gazu. Tani a może pomóc. Kilka tankowań na trefnej stacji i można nawet nowy filterek zamulić, że takie cudawianki będą się działy.
Raczej bezpiecznika nie ma.
A co do tych obrotów to napisz ile czasu jest ten parownik, ile ci pali.
Przede wszystkim sprawdź filterek gazu. Tani a może pomóc. Kilka tankowań na trefnej stacji i można nawet nowy filterek zamulić, że takie cudawianki będą się działy.