Witam otóż po wymianie rozrządu samochód przestał przyspieszac oraz pojawiły się deelikatne stuki w silniku górne koło ustawiłem idealnie kropkę na strzałce a dół kropkę koła zębatego na kropce na aluminowym elemencie poskręcałem wszystko do kupy stestowałem kluczem wszystko ok odpala od kopa z tym, że ma lekko wyższe obroty i ma tak zwango muła szukałem postów ale nic mi to nie dało
[ Dodano: 2013-08-04, 22:13 ]
chciałem jeszcze dodac, ze jest to 91 rok i ma napinacz z rolką
[b4 2.3 NG] Jak ustawic rozrzząd
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
palec aparatu na nacięcie na aparacie, kolo walka rozrządu tak aby z tylu po prawej stronie kropka była widoczna przez małe okienko(mniej więcej na środku), dolne kolo nacięciem do takiej wypustki za kołem albo z tylu na kole zamachowym na 0 (ja sprawdzałem każde możliwe miejsce ze znakami ) ostatnio robiłem głowice i rozrząd, ustawiłem tak i przy quattro zbiera się dobrze i leci po autostradzie jak dziki na koniec możesz delikatnie wyprzedzić zapłon kręcąc aparatem zapłonowym.
Jak chcesz mogę jutro zrobić jakieś fotki bo kupiłem lampę i będę ustawiał zapłon z wyprzedzeniem 15 stopni
Jak chcesz mogę jutro zrobić jakieś fotki bo kupiłem lampę i będę ustawiał zapłon z wyprzedzeniem 15 stopni
-
- Forum Audi 80