Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 ng+lpg] Jaka sonda lambda?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 ng+lpg] Jaka sonda lambda?

Post autor: hakanos007 » 01 paź 2009, 10:49

Nasze forum po raz kolejny pomogło mi rozwiązac problem więc licze ze i tym razem nie bedzie inaczej:)..musze w swojej niuni wymienic sonde.Boscha kosztuje okrutnie. nawet ze zniżką w tej chwili to dla mnie sporo.Jakiej firmy zamiennik wytrzyma prace na pb i lpg? czy magnetti marelli sie spisze? moge miec taka nowa za ok 100.Na allegru zachwalane cuda i wianki sa za ok 150 ale nie wiem co o tym myslec. pchac sie w używke tez nie chce.

Proszę stosować tagi zgodne z regulaminem i poprawnie tytułować wątki.
Nie używaj wielu takich samych znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie :arrow: regulamin.
Stosuj odstępy między zdaniami.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2009, 11:37 przez hakanos007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 01 paź 2009, 11:33

hakanos007 pisze:Boscha kosztuje okrutnie..nawet ze zniżką w tej chwili to dla mnie sporo.Jakiej firmy zamiennik wytrzyma prace na pb i lpg??
mówisz o sondzie dedykowanej do tego modelu czy o uniwersalnej? Dedykowana, to taka z gotową wtyczką, a uniwersalna ma tylko kabelki, do których wtyczkę musisz sobie dolutować ze starej sondy. Co za tym idzie uniwersalna jest sporo tańsza od dedykowanej :mrgreen:
Kup sondę uniwersalną NGK lub Bosch. Tylko te bym właściwie rozważał.
Musisz pamiętać żeby dobrać właściwą średnicę sondy (żebyś potem mógł ją wkręcić w otwór u siebie) oraz zwróć uwagę na liczbę i kolory kabli, żeby były takie jak u Ciebie.
Potem dolutujesz sobie wtyczkę samodzielnie z zachowaniem takiej długości kabla, jaka jest w ori sondzie, którą masz.

Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hakanos007 » 01 paź 2009, 12:31

..masz racje...wbijać się w jakies badziewie to bezsens. Nie wiem jaki jest koszt uniwersalnej ngk ale bosch-a moge miec za ok 180-200zł.To chyba w miare rozsądna cena.Dzięki za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl