[2.3 NG B4 + Lpg] Na wolnych obrotach gwizd szum
- 603mariusz
- Forum Audi 80
[2.3 NG B4 + Lpg] Na wolnych obrotach gwizd szum
Witam mam Audi 80 B4 z 1994r z lpg
Wczoraj przyjechałem stoję pod domem i słyszę jak na wolnych obrotach jak by gwizd, lekko podnioę obroty przygazuje do 1000obr. znika ten gwizd,tak ogólnie sprawuje się wszysyko działa moc jest,czy może to być związane z gazem a moze coś puściło ???
Wczoraj przyjechałem stoję pod domem i słyszę jak na wolnych obrotach jak by gwizd, lekko podnioę obroty przygazuje do 1000obr. znika ten gwizd,tak ogólnie sprawuje się wszysyko działa moc jest,czy może to być związane z gazem a moze coś puściło ???
- 603mariusz
- Forum Audi 80
- 603mariusz
- Forum Audi 80
Sprawdziłem a więc tak.
Zimny odpaliłem cisza tylko delikatnie słychać jak jakieś łożysko stuka.
wszystkie paski mam na widoku i napięte widać ze są w porządku nie ślizgają.
po 5 minutach pojawia się słysze taki nie wyraźny pisk
od roku któreś z łożysk moze pompy wspomagania, mi stuka może w końcu po delikatnym nagrzaniu zaczyna szumieć taki nie wyraźny pisk głuchy,
będę musiał odpiąć pasek trzymać go i kolega zapalić samochód to wszysto na jaw wyjdzie może.
Zimny odpaliłem cisza tylko delikatnie słychać jak jakieś łożysko stuka.
wszystkie paski mam na widoku i napięte widać ze są w porządku nie ślizgają.
po 5 minutach pojawia się słysze taki nie wyraźny pisk
od roku któreś z łożysk moze pompy wspomagania, mi stuka może w końcu po delikatnym nagrzaniu zaczyna szumieć taki nie wyraźny pisk głuchy,
będę musiał odpiąć pasek trzymać go i kolega zapalić samochód to wszysto na jaw wyjdzie może.
ktos, nie pamietam juz kto, na forum, napisal kiedys cos w tym stylu... " jak ma sie ruszac to wd-40, jak ma sie nie ruszac to trytytki"
psiknij wd na pasek jezeli to on piszczy to przestanieja jakis czas, dopoki wd nie wyparuje.
a mam jeszcze takie pytanie, czy przy tym syczeniu syszysz tez moze takie cykanie?
psiknij wd na pasek jezeli to on piszczy to przestanieja jakis czas, dopoki wd nie wyparuje.
a mam jeszcze takie pytanie, czy przy tym syczeniu syszysz tez moze takie cykanie?
- 603mariusz
- Forum Audi 80
Cykanie słyszę zawsze ono będzie.
Jak ino pogoda będzie to będę po kolei paski ściągał zacznę od pompy wspomagania,bo to łożysko od półtora roku co stukało w końcu mogło pójść na dobre i teraz szumi jakby głuchy gwizd,
,oby dało się łatwo pasek od pompy wspomagania ściągnąć nie wymuszając inne paski ściągać
.
paski nie ślizgają są napięte wszystko ok , jak dowiem się to napisze
Jak ino pogoda będzie to będę po kolei paski ściągał zacznę od pompy wspomagania,bo to łożysko od półtora roku co stukało w końcu mogło pójść na dobre i teraz szumi jakby głuchy gwizd,
,oby dało się łatwo pasek od pompy wspomagania ściągnąć nie wymuszając inne paski ściągać
.
paski nie ślizgają są napięte wszystko ok , jak dowiem się to napisze
- 603mariusz
- Forum Audi 80
- 603mariusz
- Forum Audi 80