[90Q 2,3 NG]Nie pali na benzynie jak zimny
[90Q 2,3 NG]Nie pali na benzynie jak zimny
Witam.Szukałem,nie znalazłem nic związanego z NG.Mianowicie problem polega na tym,że jak silnik jest zimny nie odpala na benzynie tzn odpali i gaśnie.Jak już odpali i próbuje dodać gazu gaśnie.Nie wchodzi na obroty.Dopiero jak sie rozgrzeje chodzi na benie.O co lotto?Od czego zacząć sprawdzanie?
PILNE.
PILNE.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
u mnie po prostu padniety czujnik od rozruchowego wtrysku powodowal to, że cały czas podawał paliwko tak jakby byl zimny. trzeba było go rozłączać gdy autko było ciepłe. może u ciiebie padł tylko w drugą stronę.
lub tez moze to być czujnik 2 pinowy (przed termostatem). on tez ma duzo do gadania jesli chodzi o odpalanie autka , ale dokladnie co i jak to musialbys poszukac
lub tez moze to być czujnik 2 pinowy (przed termostatem). on tez ma duzo do gadania jesli chodzi o odpalanie autka , ale dokladnie co i jak to musialbys poszukac
Chyba raczej pompa paliwka powiedziała papa.Jakiś dziwny odglos wydaje.Ale tak jest tylko jak jest zimny np. po nocy.Jak się rozgrzeje to chodzi.
[ Dodano: 2010-09-26, 18:28 ]
Jak narazie problem nie rozwiązany.Brak pomysłów.Jakie powinno iść napięcie na tą kostkę(nastawnik ciśnienia czy jakoś tak ) na rozdzielaczu paliwa w NG?U mnie 3V pokazuje i nie wiem czy to jest ok.
[ Dodano: 2010-09-26, 18:28 ]
Jak narazie problem nie rozwiązany.Brak pomysłów.Jakie powinno iść napięcie na tą kostkę(nastawnik ciśnienia czy jakoś tak ) na rozdzielaczu paliwa w NG?U mnie 3V pokazuje i nie wiem czy to jest ok.
Mam ten sam problem w swojej NG, wymieniałem pompę paliwa i nic się nie zmieniło. czujnik 2/pinowy też nie pomógł. Wymienię aparat zapłonowy i wtryskiwacz rozruchowy i odpisze czy pomogło. Kable WN i świece też nie pomogły
[ Dodano: 2010-09-29, 19:49 ]
Wymieniłem aparat zapłonowy i przy kostce od wtryskiwacza rozruchowego oderwany był kabel i nie łączyło, zlutowałem i po kłopocie. Z kostki zdejmij czarna gumową osłonkę,może u ciebie też to samo.
[ Dodano: 2010-09-29, 19:49 ]
Wymieniłem aparat zapłonowy i przy kostce od wtryskiwacza rozruchowego oderwany był kabel i nie łączyło, zlutowałem i po kłopocie. Z kostki zdejmij czarna gumową osłonkę,może u ciebie też to samo.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ogulnie do tematu bo bylo to juz przerabiane....
edit
a to dla leniwych chyba bardziej juz wyjasnic nie da rady.... :lol:
https://audi80.pl/80-b3-20-3a-regula ... +cisnienia
edit
a to dla leniwych chyba bardziej juz wyjasnic nie da rady.... :lol:
https://audi80.pl/80-b3-20-3a-regula ... +cisnienia