[90 b3 2.0 PS] Nie zapala na zimnym silniku.
[90 b3 2.0 PS] Nie zapala na zimnym silniku.
Witam wszystkich. Jak już kiedyś pisałem ,że audi ciężko pali na ciepłym silniku wczoraj rozwiązałem ten problem,wine ma czujnik 2 pinowy ten z przodu . Teraz za to , jak silnik jest zimny nie moge za chiny urochomić go ;/ dodam ze wczoraj w samochodzie zostaly wymienione wszystkie filtry+olej,wczoraj jak chcialem jechac rano do mechanika to ledwo co zapalił , zebym nie mial samostartu to lipa z odpalenia , po dlugej mece krecenia odpalił. wie ktos moze gdzie tkwi przyczyna ? za pomoc dziekuje i pozdrawiam
PS występowały zarówno w wersji z K, jak i KE-jetronic. Ja akurat mam K, wtryskiwacz rozruchowy nie działa(padł wyłącznik termiczno-zwłoczny), odpiąłem go całkiem i auto odpala zawsze, czy zimno, czy ciepło. Kilka sekund kręcenia na mrozie.
W KE jest chyba istotniejszy nieco. Kolega ma chyba raczej KE, choćby wnosząc po czujniku dwupinowym, u mnie jest jednopinowy. Chyba, ze to nie wskazanie...
Regulator termiczny tak, dla K jest bardzo ważny, w KE nie występuje.
To tak dla przypomnienia skany
W KE jest chyba istotniejszy nieco. Kolega ma chyba raczej KE, choćby wnosząc po czujniku dwupinowym, u mnie jest jednopinowy. Chyba, ze to nie wskazanie...
Regulator termiczny tak, dla K jest bardzo ważny, w KE nie występuje.
To tak dla przypomnienia skany