adam28k, może mieć rację, tyle że vacum pompę słychać by było w okolicy 3-go cylindra. Możesz spróbować odkręcić ją i wyjąć popychacz. U mnie jak kupiłem auto stukał właśnie on. Minimalnie splanowałem sobie tę podstawę pompy i do dziś mam spokój <ok>
Druga sprawa, jak koledzy wcześniej pisali, nowe szklaneczki nie znaczy że dobre.
hakanos007, ile dałeś za komplet szklanek i jakiej firmy jeśli można wiedzieć?
[2.3 ng coupe]popychacze albo inny diabeł..ratujcie
- hakanos007
- Forum Audi 80
hmm...ten mega stukot gdzies w tych okolicach sie wydobywa ale aż tak??czy vacum pompa reaguje na obroty itp???
[ Dodano: 2009-12-12, 13:29 ]
co do częśći to naprawde nie wiem...remont robił "zaprzyjaźniony" warsztat a autko było wtedy mojego kolegi..który kupił auto jak znajdowało sie w warsztacie i było w trakcie remontu robionego dla poprzedniego własciciela...i tez znajomego..:)wiem wiem...żę pachnie to brazylijską telenowela.Ale wiem tez że nie robili tam lipy..
[ Dodano: 2009-12-12, 13:29 ]
co do częśći to naprawde nie wiem...remont robił "zaprzyjaźniony" warsztat a autko było wtedy mojego kolegi..który kupił auto jak znajdowało sie w warsztacie i było w trakcie remontu robionego dla poprzedniego własciciela...i tez znajomego..:)wiem wiem...żę pachnie to brazylijską telenowela.Ale wiem tez że nie robili tam lipy..
- hakanos007
- Forum Audi 80
dałeś mi cień szansy hehe niedługo lece do autka to badać ...słyszałem ze metodą na stestowanie tego jest wciskanie gazu na biegu jałowym i hamulca...jeżęli to ucichnie w momencie wciskania hamulca to to jest to:P
prawda czy mit??chyba ze znasz lepszy sposób??
[ Dodano: 2009-12-12, 19:03 ]
juz jestem po testach..ostre stukanie dobiega z okolicy 3-go cylindra...wydawało mi się żę da się nawet wyczuc delikatny rezonans na pokrywie zaworów własnie w tej okolicy...w tym miejscu znajduje sie vacum pompa..Teraz moje pytanie..nawet jak to włąsnie vacum pompa to powinienem wyczuć stukanie gdy jej dotykam??czy jak to jest??sposób testu gaz z hamulcem się nie spisał..albo i się spisał i to nie vacum...
prawda czy mit??chyba ze znasz lepszy sposób??
[ Dodano: 2009-12-12, 19:03 ]
juz jestem po testach..ostre stukanie dobiega z okolicy 3-go cylindra...wydawało mi się żę da się nawet wyczuc delikatny rezonans na pokrywie zaworów własnie w tej okolicy...w tym miejscu znajduje sie vacum pompa..Teraz moje pytanie..nawet jak to włąsnie vacum pompa to powinienem wyczuć stukanie gdy jej dotykam??czy jak to jest??sposób testu gaz z hamulcem się nie spisał..albo i się spisał i to nie vacum...
- hakanos007
- Forum Audi 80
no i okazało sie ze przyczyną tych mega stuków okazał sie popychacz w vacum pompie..mam teraz pytanie do Was drodzy forumowicze:mam możliwośc dorobienia takiego popychacza z odpowiedniej jakości stali..moje pytanie jest taki-jak go teraz zwymiarować??popychac od strony bloku silnika jest gładki bez oznak jakiś uszkodzeń a od strony pompy jest wytarty a na środku jest widoczny okrągły rdzeń.Koncówka w samej pompie jest zaokrąglona i również widać na środku okrągły rdzeń..