[B4 2.3 NG] Problem na benzynie.. wtryski ??
[B4 2.3 NG] Problem na benzynie.. wtryski ??
witam miałem problem z odpalaniem na benzynie.. myslałem ze to rozdzielacz... jednak po zmianie okazało sie ze problem nie ustapił samochód nadal nie chodził na benzynie. zdjełem wtyczke z tego wtrysku tą niebieska i brązowy kabel podlaczyłem do akumlatora do Minusa i samochód odpalił na paliwie i pali ale strasznie przerywa jakby nie chodził na wszystkie cylindry czy cos... a jak sie wcisnie gaz do oporu to łapie 2.5 tysiaca i sie dławi przerywa.... a na gazie jest dobrze. co to jest za przyczyna ?? czy to ten wtrysk czy cos ?? a i zeby nie było... szukałem na forum ale odpowiedzi na te pytania nie znalazlem. dodam jeszcze ze w samochodzie ciagle mryga kontrolka od cieczy czy to moze byc przyczyną czegos ??
Witam. Ja mam ten sam problem, nie chodzi na benzynie a na gazie super. Ale to raczej moja wina bo przez całe lato nie jeżdziłem na PB więc pewnie zapieczone wtryskiwacze, bo słychać że pompka działa. Przełączałem podczas jazdy z gazu na pb i bez efektu., jeszcze z miesią c temu chodził na pb ale tylko do ok.2 000 obr. a teraz .
Może Czarekj nam coś poradzi
Może Czarekj nam coś poradzi