[2.3 NG] problem podczas jazdy
[2.3 NG] problem podczas jazdy
witam
od jakiegoś czasu mam maly problem ze swoja 80 2.3 NG
mój problem pojawia się od czasu do czasu gdy ruszam dodając gazu jedzie ale nie chce przyspieszac i po chwili odmula,po takim przymuleniu czuc nie przepalonym paliwem tez się zdarza ze wogole samochod pzestaje pracować dalej,poczym probuje go odpalić to po jakims czasie i wielokrotnym kręceniu zaskoczy. taki przypadek miałem podobny jak wracałem z nad morza jadac autostrada 120 on przymulal predkosc spadala 80-90KM nie reagując na dodawanie gazu poczym było już normalnie (czuc ze nie przepalil) i takie objawy się powtarzaly,
zaobserwowałem przymulenie, nie przepalone paliwo, spadek obrotow.
pytanie od czego to może być co zrobić, naprawić aby usunąć ten problem
jeśli ktoś miał taki problem wie od czego to zależy to proszę o porade może być tu lub pw.
od jakiegoś czasu mam maly problem ze swoja 80 2.3 NG
mój problem pojawia się od czasu do czasu gdy ruszam dodając gazu jedzie ale nie chce przyspieszac i po chwili odmula,po takim przymuleniu czuc nie przepalonym paliwem tez się zdarza ze wogole samochod pzestaje pracować dalej,poczym probuje go odpalić to po jakims czasie i wielokrotnym kręceniu zaskoczy. taki przypadek miałem podobny jak wracałem z nad morza jadac autostrada 120 on przymulal predkosc spadala 80-90KM nie reagując na dodawanie gazu poczym było już normalnie (czuc ze nie przepalil) i takie objawy się powtarzaly,
zaobserwowałem przymulenie, nie przepalone paliwo, spadek obrotow.
pytanie od czego to może być co zrobić, naprawić aby usunąć ten problem
jeśli ktoś miał taki problem wie od czego to zależy to proszę o porade może być tu lub pw.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 23:51 przez rafalski7, łącznie zmieniany 1 raz.
to sie dzieje co jakis czas,pewnie jakby powietrze lapal lewe to raczej przyczyny byly by co chwile
czujnik stukowy to jest taka puszka mala przy odpalonym aucie stuka?jak tak to stuka.gazu nie posiada.
mam nadzieje ze to nie wtryski,moze byc ze katalizator jest zapchany?sonda?moze jakas mieszanke zla dostaje.
brat mowil ze to moze byc cos z elektryka a mowisz czy nie ma przebic to moze gdzies tu szukac?
jutro sprawdze czy ma przebicie jakies
czujnik stukowy to jest taka puszka mala przy odpalonym aucie stuka?jak tak to stuka.gazu nie posiada.
mam nadzieje ze to nie wtryski,moze byc ze katalizator jest zapchany?sonda?moze jakas mieszanke zla dostaje.
brat mowil ze to moze byc cos z elektryka a mowisz czy nie ma przebic to moze gdzies tu szukac?
jutro sprawdze czy ma przebicie jakies
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
podczas jazdy słabnie i odzyskuje moc
Witam serdecznie jestem całkowicie nowym forumowiczem, chcialbym podpiąć się pod ten temat. Posiadam AUDI 90Q 2.3 NG 1989r zaczne od poczatku autko w zasadzie jest w stanie dosc eleganckim ale od kiedy je kupilem a posiadam juz 3 lata zawsze bylo tak, że na zimnym silniku zaraz po odpaleniu mial taka niby przymulke ale jak mu sie mocniej depnelo to odrazu żwawo i to doslownie po momencie chodzil idealnie, tak przez 2 lata od jakiegos czasu mnie niema i autko uzytkowali rodzice po powrocie wsiadlem odpalam idealnie na dotyk jak zawsze ssanie ruszam a tu masakra muł jedzie chamuje (silnikiem) jedzie hamuje....itd w kolko. troszke sie rozgrzal nalalem lepszego paliwa no i (MOZNA JECHAC ) dzis autostrada przejechalem 600km Quatrosem cala droge co sekunde (sek ma moc druga sek muli) jedzie muli jedfzie muli jedzie muli sekunde idzie sekunde nie i tak caly czas ogolnie dojechalem ale dziwnie to chodzi zeby powietrze lewe raczej nie jak lapie to moc ma dobra ale zaraz muł sam niewiem sory za dlugosc ale mysle ze opis sytuacji dobry POZDRAWIAM I DZIEKI ZA POMOC
ja dzisiaj go ledwo odpalilem ale ciezko bylo mu zaskoczyc a jak zaskoczyl toniskie obroty trzesie sie smierdzi paliwem,jechalem mialem delikatne szarpania podjechalem na stacje zalalem auto odpalil elegancko i bez szarpania jutro jede do mechaniora zobaczymy co powie
bo nie wiem od czego sie tu zabrac.
bo nie wiem od czego sie tu zabrac.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80