[B3/B4 2.3 NG] problem z obrotami za wysokie i to dużo
[B3/B4 2.3 NG] problem z obrotami za wysokie i to dużo
witam wszystkich od niedawana słysze dźwięk porównywalny do uciekającego powietrza np z opony syczenie ale w komorze silnika i nie jest to zawsze przeważnie na biegu jałowym i od tej pory czy to na gazie czy to na benzynie mam obroty cały czas 1700 nawet a ciepłym silniku. przecież tak wysokie obroty to nie jest normalne co z tym zrobic ??
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 09:31 przez KUKI, łącznie zmieniany 1 raz.
JA TEż MIAłEM TAKIE PROBLEMY I OKAZAłO SIE ZE MAM PEKNIęTą GUMę OD PRZEPUSTNICY !!!!!!!!!!!!!! NOWA NIE JEST TANIA około 500zł ale ja kupiłem używkę za za 170 zł na giełdzie i wszystko wróciło do normy.
Nie pisz postu wielkimi literami, to oznacza krzyk, a nikt tu nie jest głuchy. Regulamin!
Nie pisz postu wielkimi literami, to oznacza krzyk, a nikt tu nie jest głuchy. Regulamin!
Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, 22:54 przez trzy_ha, łącznie zmieniany 1 raz.
hamulce odpowietrzyłem a tak pozatym wymieniłem caly płyn i jest jak narazie ok. a obroty sie o dziwo narazie skończyły i są narazie normalne choc wyskoczył nowy problem nie chce mi auto palic a jak juz odpali to samo przy zmianie biegu z np 1 na2 gaśnie a jeszcze nawet sprzegła nie puściłem tak jak by mu gdzieś prąd odcinało ale jutro jade do elektryka i bede wszystko wiedział
[ Dodano: 2007-10-15, 22:54 ]
a strzału na gazie nie było jeszcze mi sie nie przytrafił. a tak w ogóle to chyba trafiłem na pechowy model bo co chwile sie coś sypie już mnie to zaczyna ....... sami dokończcie
[ Dodano: 2007-10-22, 10:00 ]
panowie okazało sie ze gdzies plus z akumulatora dotykał do masy i było takie przebicie i szalał komputer dobrze ze sie nie spalil bo zlokalizowaniu tego obroty sa takie jak byc powinny. choc czasami spadaja na zbyt niskie ale to przez zatarta klime ktora jutro bedzie prawdo podobnie sprawna.
[ Dodano: 2007-10-15, 22:54 ]
a strzału na gazie nie było jeszcze mi sie nie przytrafił. a tak w ogóle to chyba trafiłem na pechowy model bo co chwile sie coś sypie już mnie to zaczyna ....... sami dokończcie
[ Dodano: 2007-10-22, 10:00 ]
panowie okazało sie ze gdzies plus z akumulatora dotykał do masy i było takie przebicie i szalał komputer dobrze ze sie nie spalil bo zlokalizowaniu tego obroty sa takie jak byc powinny. choc czasami spadaja na zbyt niskie ale to przez zatarta klime ktora jutro bedzie prawdo podobnie sprawna.
-
- Forum Audi 80